Középpontban a Hungaroring: megjött a száguldó cirkusz

Vágólapra másolva!
A magyar Forma-1-es rajongók számára hétvégén következik az Év versenye, hiszen az idény 11. állomásának a Hungaroring ad otthont. Azonban nem a vasárnapi futam lesz az egyetlen látnivaló, a Lánchídon például már ma felbőgnek a motorok. Programok, helyszínek és persze futamelőzetes.
Vágólapra másolva!

A szervezők idén minden eddiginél jobban törekedtek arra, hogy minél több hazánkfia látogasson ki a hétvégén Mogyoródra. Hogy az emberbarátibb jegyárak és a 45 éves Omega együttes koncertjének milyen hatása lesz a nézők összetételére, az majd csak a verseny után derül ki.

Felvezetés a Lánchídon

Persze a futam előtt még a fővárosban is lesz látnivaló, hiszen csütörtökön nagyszabású utcai rendezvényen a Red Bull Racing és a Toro Rosso volánjánál ülve Mark Webber illetve Vitantonio Liuzzi a régi versenyparipájába visszaülő Gerhard Berger kíséretében áthajt a Lánchídon.

Az esemény nem "csak" erről szól, hiszen a Forma-1-es autók mellett a Dakar-rali budapesti rajtjáért zajló kampány jegyében néhány terepralis is átkel a Duna felett. A legrutinosabb magyar dakaros, Szalay Balázs mellett Palik László is autóba ül, a motorosokat pedig a kétszeres Dakar-rali győztes Cyrill Despres és a magyar Varga Ákos képviseli, de a kamionok sem maradhatnak el.

Akinek ez még mindig nem lenne elég, azoknak Besenyei Péter műrepülő világbajnokunk a szélviszonyok függvényében repülőgépével bemutat egy-két látványos elemet a Lánchíd felett. A Polgári Légügyi Hatóság szerdán felülvizsgálta Besenyei Péter repülési engedélyét az Alagútra vonatkozóan és nem engedélyezte azt, hogy a pilóta az eredeti terveknek megfelelően kirepüljön az Alagútból, majd hurkot írjon le a Lánchíd körül.

A legfrissebb meteorológiai jelentések olyan turbulenciákat jeleznek a légtérben, melyek veszélyessé tehetik az Alagútból való kirepülést, így Besenyei Péter a már biztonságosnak ítélt terület felett fog bemutatót tartani.

Minderről bárki személyesen is meggyőződhet, aki kilátogat a Lánchídhoz, a Clark Ádám és a Roosevelt térre csütörtökön délelőtt 11 órakor.