A McLaren hajthatatlan: egyenlőségnek kell lennie

Vágólapra másolva!
A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis nem először hangsúlyozta, hogy náluk egyenlő feltételekkel bír mindkét versenyző, és ez így is marad. Több hete azonban egyre gyakrabban híresztelik, Fernando Alonso alig várja, hogy elhagyhassa az istállót a szezon végén, amiért ott kétszeres világbajnokként nem kap több támogatást.
Vágólapra másolva!

A spanyol 2008. végéig kötelezte el magát az angol gárdával, de a csapattal való kapcsolata szemmel láthatóan meglehetősen feszültté vált az elmúlt hetekben. Az Európa Nagydíj előtt az is felmerült, hogy Alonsót szívesen látna újra soraiban a Renault, amellyel kétszer nyert világbajnokságot. Dennis mindenesetre reméli, hogy a spanyol marad a csapatnál.

A Flavio Briatore vezette francia alakulat még nem döntött a jövő évi felállásáról, és a csapatfőnök Magyarországon leszögezte, hogy ő egyáltalán nem is siet a döntéssel: "Semmit nem tudok Alonso ügyéről. Sosem tárgyaltunk erről"- mondta Briatore vasárnap. "Ez a McLarené, és nem az én problémám."

Mindeközben Ron Dennis elhessegetett minden pletykát, és azt mondta, hogy a csapatnak mindkét versenyzője, így Alonso és Lewis Hamilton szerződését is szándékában áll tiszteletben tartani: "Egyszerűen elkerülhetetlen, hogy más csapatokban ilyenekről pletykáljanak."

"Két olyan sofőrünk van, akik többéves szerződést kötöttek a McLarennel. Mi tiszteletben tartjuk az üzlet és a helyzet ránk eső részét, és remélhetőleg a pilóták is ugyanígy vannak az övékkel, mert egy szerződés erről szól."

Egyes információk szerint Alonso egyre kiábrándultabb amiatt, ahogyan a McLaren a pilótáit kezeli, ő ugyanis úgy véli, hogy kétszeres világbajnokként több támogatást kellene kapnia a csapattól. A spanyol versenyző szurkolói ráadásul ki is fejezték nemtetszésüket a Magyar Nagydíjon, miután zászlóikra "Áruló McLaren" feliratot festve demonstráltak kedvencük mellett.

Pilótakérdésben azonban Dennis hajthatatlan, és többször is hangsúlyozta már az idén, hogy a McLaren nem változtat többéves hagyományán, vagyis versenyzői egyforma elbánásban részesülnek: "Ez a mi álláspontunk. Kihívást jelent számunkra az, hogy sikerül-e megbirkóznunk ezzel a kérdéssel, ám ez ezzel a munkával együtt jár."

"A csapat érdekeit szem előtt tartva kell döntéseket hoznom. Jelen pillanatban, a leghatározottabban és nagyon keményen továbbra is fenntartjuk az egyenlőség elvét a csapaton belül."

"Értékeljük mindazt a nyomást, nehézséget és versenyképességi szintet, amivel a két versenyzőnek egymás tekintetében is meg kell küzdenie. Ugyanakkor mi továbbra is Forma-1-es versenycsapatként és különleges értékekkel működünk. Ezért ha valaki nem akar ennek a részese lenni, függetlenül attól, hogy milyen pozícióban van az istállónál, a végén választhat. Mi nem térünk el az értékeinktől"- szögezte le ellentmondást nem tűrően Dennis.