Alonso lemásolná a tavalyi Brit Nagydíjat

Vágólapra másolva!
Fernando Alonso a legutóbbi három futamon 12 pontot gyűjtött, közben csapattársa, Lewis Hamilton pedig két győzelmet is elkönyvelhetett, így az újonc jókora előnnyel vezet a címvédő előtt. A spanyol klasszis szerint azonban minden adva van ahhoz, hogy a hétvégén faragjon márkatársával szembeni hátrányából.
Vágólapra másolva!

"Nagyszerű emlékeim vannak a pályáról, hiszen tavaly pályafutásom során először tudtam győzni Silverstone-ban. Egy éve hihetetlenül élveztem a versenyt, kétségtelenül legnagyobb győzelmeim közé tartozik ez a siker"- tekintett vissza kicsit a spanyol.

A kétszeres világbajnok idén is nagy terveket szövöget: "A tavalyi eredményt szeretném megismételni, versenyt akarok nyerni a McLaren-Mercedesnek. Remélem jó hétvégém lesz, a maximumot fogom kihozni magamból a csapat és a rajongók kedvéért. Ezen felül a wokingi és a brixworth-i gyárból is sokan kijönnek majd, miattuk is emlékezetes produkcióval szeretnék előrukkolni."

Minden esély meg is van erre, hiszen amellett, hogy a spanyol már nyert itt futamot, szereti is a pályát. "Élvezet itt vezetni, de Silverstone amúgy is nagyon fontos a Forma-1-nek, hiszen sok csapatnak Angliában van a székhelye, így sokaknak ez a hazai versenye. Talán ezért kissé más Silverstone."

Persze mindez kevés lenne a sikerhez, de az MP4-22-es is versenyképes lesz, legalábbis Alonso szerint: "Jó autónk van, és eddig mindenhol versenyképesek voltunk. Nem hinném, hogy ez a hétvégén másként lenne, hiszen az aerodinamikát is továbbfejlesztettük, ami döntő lehet a silverstone-i pálya gyors kanyarjaiban."

"A szurkolók mindig nagyon kedvesek, és értenek is a Forma-1-hez. A sportág itt született, úgyhogy itt mindig nagyon lelkesek az emberek"- tette még hozzá Alonso.