Raikkönen a végén már spórolt autójával

Vágólapra másolva!
A Ferrari nem brillírozott az elmúlt két futamon, és ehhez a gyengébb mérleghez Kimi Raikkönen teljesítménye is hozzájárult. A finn pilótát kanadai ötödik helye után Indianapolisban negyedikként intették le.
Vágólapra másolva!

Az Amerikai Nagydíjon a kettős győzelmet arató McLaren-Mercedes mögött a két Ferrari ért célba, és Raikkönen révén a versenyen futott leggyorsabb kör is az olaszoké lett. Ez is mutatja, hogy fejlődnek a vörösök, de az utolsó két futamon a McLaren 30 pontjára így is csak tizenöttel tudtak válaszolni Raikkönenék.

A két Ferrarinak igazából az USA-ban fikarcnyi esélye sem volt arra, hogy versenyben megverje az ezüstnyilakat, de ugyanez volt a helyzet egy héttel korábban Montrealban is.

Vasárnap ráadásul a negyedik helyről induló Raikkönen a rajtnál alaposan beragadt, ami megpecsételte a versenyét: "Az autó nagyon gyors volt Indianapolisban, de sajnos nagyon sokba került az, hogy a start után több helyet is vesztettem"- értékelt a futam után a vb-pontverseny negyedik helyén állomásozó Raikkönen.

"Azután a lassabb autók mögött rengeteget vesztegeltem, és úgy mindig nagyon nehéz előzni, ha közvetlenül előtted van valaki, mert ilyenkor az aerodinamikád jelentősen megváltozik, csökken a leszorítóerőd."

"A verseny végén megérkeztem Felipe nyakára, de nem volt igazán jó lehetőségem arra, hogy megelőzzem őt, és inkább mindketten már a következő versenyre spóroltunk, ahol ugyanezeket a motorokat kell használnunk"- folytatta a finn.

A legutóbbi három futamot a McLaren pilótái nyerték, így a július 1-jén sorra kerülő Francia Nagydíjon nem is lehet más a célja az olasz gárdának, minthogy megszakítsa Hamiltonék sorozatát: "Javulnunk kell, mindenekelőtt a kvalifikációs teljesítményünkön, hiszen mindent meg kell tennünk azért, hogy újra nyerni tudjunk"- tette még hozzá Raikkönen, aki a listavezető újonc Hamilton mögött már 26 ponttal le van maradva.