Jobb eredményt érdemelt volna a Toro Rosso

Vágólapra másolva!
Az Amerikai Nagydíj szombati kvalifikációja nem sok jóval kecsegtette a Toro Rosso csapat pilótáit, mivel csak a két Spykert sikerült megelőzniük. Liuzzi és Speed nem keseregtek az eredmény miatt, remekül rajtoltak és a verseny alatt mindent megtettek, hogy előrébb kerüljenek.
Vágólapra másolva!

Liuzzi különösen jól tartotta nemcsak magát, hanem jó darabig a 11. helyen autózva, számos versenytársát is. Az olasszal nem nagyon tudtak mit kezdeni, de a verseny vége előtt két körrel a Toro Rosso nem bírta tovább. A hazai közönség előtt autózó Speed pedig különösebb probléma nélkül a 13. helyen végzett.

Scott Speed (13. hely):
"A pálya meglehetősen csúszós volt, a leszorítóerő alacsony, ezért nagy szükségünk volt arra, hogy elegendő tapadást szerezzünk. Nagyon kemény verseny volt, és ráadásul már az nagy kihívás volt, hogy az autót a pályán tartsuk. Éppen ezért boldog vagyok, hogy hazai közönség előtt a tizenharmadik helyen végeztem, ami azért nem rossz eredmény. Néhány javítást még szükséges elvégeznünk az autón, hogy előbbre léphessünk, de a megfelelő irányba haladunk."

Vitantonio Liuzzi (helyezetlen):
"A verseny elején sajnos lassúak voltunk, mert agresszív versenystratégiánkhoz kemény gumikkal kezdtünk neki. Nagyon élveztem a Fisichellával folytatott harcot, bár meg kellett küzdenem az autó stabilitásával, és ez rengeteg időnkbe került. A verseny végén a csapat hívott be a bokszba, mert gond volt a víznyomásommal. A jövő heti silverstone-i tesztelésen majd kiderül, hogy tudunk-e előbbre lépni a következő futamon."