Ritka pillanat: elégedettek a Toyota versenyzői

Vágólapra másolva!
Elégedettek a Toyota csapat pilótái az Amerikai Nagydíj időmérő edzése után, hiszen Jarno Trulli a legjobb tíz közé jutott, de csapattársának, Ralf Schumachernek sem sok kellett volna ehhez.
Vágólapra másolva!

A japán istálló versenyzői a vasárnapi futamot rendkívül optimistán várják, mindketten pontokkal akarnak visszautazni Európába.

Jarno Trulli (8. rajtpozíció):
"Nagyszerű dolog a nyolcadik helyről rajtolni és őszintén megmondva, nem is számítottam erre. Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a nappal, és köszönetet kell mondanom az egész csapatnak, a fiúk egész hétvégén keményen dolgoznak. Egyenletes, problémáktól mentes kvalifikációs szakaszt próbáltunk teljesíteni, főleg mivel az időeredmények szorosak voltak és ez megnehezítette a dolgunkat. Az első periódusban nem volt megfelelő a gumik tapadása, de aztán javult a pálya állapota. Az autó egyensúlya jónak tűnt, és elég gyors is voltam, ezért érthetően boldog vagyok. Ám meg kell várnunk, hogy az autó milyen lesz a verseny alatt. Örülök a mai eredménynek, mert így jó esélyem van a pontszerzésre, ezért optimistán várom a futamot."

Ralf Schumacher (12. rajtpozíció):
"A kvalifikáció tulajdonképpen elég jól ment. Az első szakasz alatt az első körömben volt egy kis forgalom előttem, de a végére aztán sikerült tiszta kört menni. A két periódus között egy kis változtatást végeztünk az első szárnyon, és így az autó egy kicsit erősebb lett az utolsó gyors körömben. Láthatják, hogy egyre jobbak vagyunk, mert ma megvolt a lehetőségünk a top10-be kerülésre. A versenystratégiánk kialakításakor viszont némi előnyt jelent számunkra, hogy nem kerültünk be a legjobb tízbe. Persze jobb lett volna előkelőbb pozícióból rajtolni, de azért a kvalifikáció így sem volt annyira rossz, ezért már nagyon várom a vasárnapi futamot."