A Ferrari jó versenyre számít az USA-ban

Vágólapra másolva!
A Ferrariknak esélyük sem volt arra, hogy megszerezzék a pole pozíciót Indianapolisban, a McLaren-Mercedesek külön kategóriát képviseltek szombaton, a vörösöknek be kellett érniük a második sorral.
Vágólapra másolva!

Felipe Massa a harmadik helyről rajtolhat az Amerikai Nagydíjon, ám hátránya majd négy tized volt Hamiltonnal szemben. A negyedik Raikkönen már fél másodpercen kívülre került, így ha a ferrarisoknak a rajtnál nem sikerül megelőzniük az ezüstnyilakat, akkor később erre már lehet, hogy nem is lesz módjuk. A pilóták mindenestre bizakodva várják a futamot.

Felipe Massa (3. rajtpozíció):
"Nagyon elégedett vagyok, és úgy vélem, hogy vasárnap jó versenyt futhatunk. Persze az eredménnyel nem lehetünk maximálisan elégedettek, de nem is kell kétségbe esnünk. A pole pozíció megszerzése nehéz lett volna, de ez a harmadik pozíció azt jelenti, hogy jó helyről várhatjuk a rajtot. Az autó megbízható és gyors. A stratégiában a rajtnak is fontos szerepe lesz majd. Előrébb kell lépnünk, és a lehető legjobb helyezést kell megcéloznunk."

Kimi Raikkönen (4. rajtpozíció):
"Mindent egybevetve a negyedik hely egész jó eredménynek számít. Az időmérő szoros volt, de figyelembe kell vennünk azt is, hogy az autók minden bizonnyal különböző súlyúak voltak. Erre viszont csak vasárnap délután kapunk egyértelmű választ. Természetesen mindig az élen szeretnék lenni, de úgy gondolom, hogy így is jó versenyünk lehet vasárnap. Az a fontos, hogy köztünk, és a legfőbb ellenfeleink közt nem áll más. Az autó eddig a hétvégén jól működött, különösen a hosszabb etapokon. Mindent beleadunk egy jó eredmény érdekében."