Hamilton magát is meglepte a pole pozícióval

Vágólapra másolva!
A tengerentúli versenyek eddig az újonc Lewis Hamilton szája íze szerint alakulnak, hiszen a McLaren pilótája egy hete Kanadában a pole pozícióból indulva nyerni tudott, az Amerikai Nagydíjon pedig ismét megszerezte az első rajtkockát. A sorozat a vasárnapi futamon folytatódhat.
Vágólapra másolva!

Indianapolisban mindhárom szabadedzést Hamilton márkatársa, Fernando Alonso nyerte, sőt a kvalifikáció első két etapjában is a spanyol volt a leggyorsabb. A legfontosabb pillanatban viszont Hamiltonnak jött ki jobban a lépés, de a pole a britet is meglepte.

"Sikerült magamat is meglepnem"- nyilatkozta pályafutása második pole pozíciója után Hamilton. "Az időmérő kezdetekor még nem voltak tökéletesek a beállításaink, és tudtam, hogy Fernando gyorsabb nálam."

"Az utolsó két köröm viszont szinte teljesen egyforma volt, ott minden összejött. Nem is lehetnék ennél elégedettebb, hiszen nem számítottam az első rajtkockára"- folytatta a fiatal pilóta, akinek a szénanáthával is meg kellett küzdenie, de a jelek szerint ez nem hátráltatta.

"A nátha nem okozott különösebb problémát, bár az az igazság, hogy az éjjel nem aludtam túl sokat. Emiatt talán egy kicsit fáradtabb voltam ma. De eufórikus hangulatban vagyok, amiért nem kellett sokat várnom az újabb pole pozícióra."

"Ez az első hely még jobb, mint az egy héttel ezelőtti. Amikor a csapat a fülemre mondta, hogy első vagyok, a levezető kört végigordibáltam a sisakban. Nagyszerű itt lenni, a tribünön több brit zászlót is láttam, és ez fantasztikus érzés volt"- fejezte be az ifjú titán.