Hajszállal maradt el a pontszerzéstől a Toro Rosso

Vágólapra másolva!
Nemcsak az időmérőn, vasárnap a versenyen is remekelt a Toro Rosso Monacóban. Igaz, a futamon is csak az egyik pilótának jött ki a lépés. Vitantonio Liuzzi a 12. helyről kezdhette a vasárnapi futamot, míg csapattársa, az amerikai Scott Speed három sorral az olasz mögött, tizennyolcadikként rajtolt.
Vágólapra másolva!

A verseny, az időmérőn elért eredményekhez képest totálisan az ellenkezőjét hozta a pilóták számára, mert Speed mindössze eggyel maradt el a pontszerző helytől, míg Liuzzi műszaki probléma miatt igen korán feladta a viadalt.

Scott Speed (9. hely):
"Jól lőttem ki a rajtnál a mezőnyből, agresszívan körbeautóztam Davidet (Coulthard). Szerintem ezután meglehetősen jó iramban haladtunk. A taktikát illetően utólag úgy vélem, hogy talán korábban kellett volna kijönnöm a bokszba, bár Kimit úgy sem értem volna utol. Jól éreztem magam, de az utolsó tizenöt körben már csak abban reménykedtem, hogy valaki kiesik előlem és a kilencedik helyről a nyolcadik, pontszerző helyre léphetek előre. Nem így történt."

Vitantonio Liuzzi (kiesett):
"A rajt után, az első kanyarban valaki hátulról keményen nekem jött, és szerintem biztos, hogy akkor sérült meg valami az autómon, mivel ezután nem működött megfelelően. Azért megpróbáltam még egy kört megtenni és mikor a hármas kanyarnál átjöttem a rázókövön, elveszítettem az irányítást. Ez, a meglehetősen jó rajtpozíciómat követően, valóban szégyen, mert optimistán, jó eredményt várva készültem a délutánra."