Eltaktikázta magát, mégis jól szerepelt a BMW

Vágólapra másolva!
Monacóban a BMW nem a legkedvezőbb pozíciókból várta a vasárnapi futamot, a csapat pilótái a negyedik sorból, egymás mellől rajtolhattak. A középmezőny jelenlegi legerősebb csapatának legfőbb célja az volt, hogy pontokat szerezzen az utcai pályán, megerősítve ezzel harmadik pozícióját a pontversenyben.
Vágólapra másolva!

Ez sikerült is, hiszen a német istálló két versenyzője akárcsak az időmérőn, ezúttal is egymás mögött érkezett célba, azzal a különbséggel, hogy Robert Kubica három helyet javítva, ötödikként zárt, míg Nick Heidfeld egy helyet ugrott előre a kvalifikációs helyezéséhez képest, tehát hatodik lett.

Robert Kubica (5. hely):
"Sajnos az egy kiállásos taktikánk nem a megfelelő választás volt Monacóban. Azt vártuk, hogy a biztonsági autó többször is bejön majd a pályára, de nem így történt. Most visszatekintve a versenyre, szerintem jobb helyen is végezhettünk volna, de boldog vagyok, hogy megint sikerült értékes pontokat szereznem. Nem sokkal a verseny kezdete után kis problémám volt a fékkel, egész végig pumpálnom kellett, emiatt nem voltam elég magabiztos. Ezután kicsit fel is tartottak, majd végül a kipörgésgátló is felmondta a szolgálatot."

Nick Heidfeld (6. hely):
"Az egy kiállásos taktikám miatt számomra az volt a legfontosabb, hogy a rajtnál megelőzzem Webbert, ami össze is jött. Ezután Nico Rosberg mellett is el tudtam menni, és bár összeértünk az első kanyarban, szerencsére az autóm nem sérült meg. A verseny első szakaszában megtett köreim alatt akadt némi problémám a lágykeverékű gumikkal, de később egyre jobbak lettek. A második szakaszban vesztettem néhány másodpercet, mikor el kellett engednem a két McLarent és ez elég volt ahhoz, hogy Robert Kubica elém kerüljön a bokszkiállását követően. Összességében viszont elégedett vagyok az eredménnyel."