Vágólapra másolva!
A remek barcelonai szereplés után a Super Aguri istálló többet várt magától Monacóban is. A hétvégén viszont nemcsak, hogy pontot nem sikerült szereznie, de a japán gárda pilótái csupán az utolsó helyeken értek célba.
Vágólapra másolva!

Ezen a versenyhétvégén talán mindenki többre számított a Super Aguritól, ám az első világbajnoki pontjukat két hete megszerző japánok Monte-Carlóban csak a vert mezőnyben voltak.

Takuma Szato (17. hely):
"Nehéz verseny volt ez a számunkra, de mindent beleadtunk. Olyan keményen és gyorsan mentem, ahogy ezen a pályán tudtam. Ha forgalomba kerül az ember, nagyon nehézzé válik a dolga, de mikor szabad volt előttem a pálya, igen gyors köröket mentem, és versenyképesek voltunk. De néhányszor feltartottak, ahogy az Monacóban már megszokott, és ez ezúttal is döntő volt. A forgalom miatt a második kiállásom előtt elhalasztottuk a lehetőséget, hogy javítsunk a pozíciómon. Mindent beleadtunk, és véleményem szerint jól felkészültünk, de gyorsabbnak kell lennünk. Pozitív dolog viszont, hogy be tudtuk fejezni a Monacói Nagydíjat.

Anthony Davidson (18. hely):
"Már az nagy szó, hogy be tudtuk fejezni a versenyt. Mikor délután kigurultam a pályára, tudtam, hogy rajthelyezéseink miatt nem sokat várhatunk. A startom átlagos volt. Egy Renault mellett haladtam az első kanyarban és érintkeztünk is, aminek következtében az orrkúpomon egy kis lyuk keletkezett. Szerencsére ez nem nagyon befolyásolta az autó teljesítményét, és így tovább tudtam hajtani. A verseny felénél, mikor Trulli Toyotája mögött haladtam, lassan megérkezett mögém Massa, aki 0,2 másodpercet hozott rajtam körönként, és vártam, míg közelebb ér, de mikor el akartam engedni, akkor kaptuk az áthajtásos büntetést. Ő ekkor körülbelül két másodpercre volt tőlem, tehát azt gondolom, hogy ez egy kicsit sportszerűtlen döntés volt. Ha forgalomba kerültem, mindig tudtam mi a dolgom, míg mások vélhetően a kék zászlós jelzés alatt nem mindig cselekedtek jól, és most velem statuáltak példát."