Coulthard a dobogóra tartogatja az ünneplést

Vágólapra másolva!
David Coulthard szerint csapatának, a Red Racingnek tovább kell folytatni a már megkezdett kemény munkát, és nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a megbízhatóságra, mert anélkül mit sem ér a gyorsaság.
Vágólapra másolva!

Mint ismeretes az idei évet gyengén kezdték az energiaital gyárosok, de az utóbbi két versenyen már remek tempót diktáltak. A csapatnál tudják, hogy rengeteget kell még javítaniuk az RB3-as kódjelű autón, elsősorban is annak megbízhatóságán.

Jól mutatja ennek fontosságát a legutóbbi Spanyol Nagydíj is, ahol Mark Webbert az időmérő edzésen és a versenyen is ugyanaz a hidraulikai probléma hátráltatta, míg David Coulthard, a csapat másik versenyzője ugyan az ötödik helyen futott be, de sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán célba tud-e érni, mivel a váltójából eltűnt a harmadik sebességi fokozat.

"Már azt hittem, vége a versenyemnek, de végül a pályán tudtam maradni, és még pontokat is sikerült szereznem. Ez nagyszerű!"- lelkendezett Coulthard. "Jó érzés volt Barcelonából pontokkal távozni, főleg úgy, hogy az első verseny után nem gondoltuk volna, hogy ilyen gyorsan a pontszerzők között lehetünk."

"Ez főleg az új aerodinamikai csomagnak és az új váltónak köszönhető. Jelenleg van egy gyors autónk, már csak a megbízhatóságon kell dolgoznunk, mert anélkül nem lehetünk sikeresek"- folytatta a skót pilóta.

"Rengeteget fejlődtünk az elmúlt időszakban, de nem állhatunk le, továbbra is legalább ilyen keményen kell dolgoznunk. A barcelonai futam után nem ünnepeltünk, erre majd akkor kerítünk sort, ha legközelebb már a dobogóra állok"- fejezte be bizakodva a 36 éves Coulthard.