Massa biztosra veszi a Ferrari győzelmét

Vágólapra másolva!
Felipe Massa nagy önbizalommal tekint a hétvégi Spanyol Nagydíj elé, hiszen csapata, a Ferrari jelentős fejlesztéseket vitt véghez az elmúlt hetekben, ráadásul a brazilnak a "régi" autóval is jól ment, nyerni tudott a legutóbbi futamon Bahreinben.  
Vágólapra másolva!

A múlt heti utolsó tesztnapon Barcelonában ugyan David Coulthard volt a leggyorsabb, sőt Massa csak harmadik lett, ám a Ferrarik így is bivalyerősnek tűnnek.

A teszteredmények persze nem lehetnek mérvadóak, hiszen ilyenkor a csapatok tetszőleges mennyiségű benzinnel autókázhatnak, így lényegében a közvéleményt és egymást is megvezethetik.

A Ferrari az idei versenyeken eddig is versenyképes volt, ám a vörösök még tovább fejlesztették az F2007-est, ráadásul a jelek szerint nem is eredménytelenül: "Már a javítócsomag alkalmazása előtt is jó volt a versenyautó, ezt mindennél jobban bizonyítja idei két futamgyőzelmünk"- nyilatkozta Massa.

Az itáliai gárda legnagyobb eredménye, hogy új hűtőrendszert épített versenyautóiba, ami rohamos javulást eredményezett. A nagyobb teljesítményű motorhűtésnek köszönhetően ugyanis a kasztnin kisebb légbeömlő nyílásokat kell elhelyezni, ez pedig az aerodinamikára jótékony hatással van.

"Ez az autó egyszerűen még jobb!"- adott mindenféle szakmaiságot nélkülöző összefoglalót a brazil. "Remélem, hogy a teszteken látott dominanciánkat hétvégén a versenyen is meg tudjuk ismételni."

"Nagyszerű autóm van, kész vagyok rá, hogy újra győzzek"- folytatta a 26 éves dél-amerikai, aki jelenleg ötpontos hátrányból követi az élen álló Alonso-Hamilton-Raikkönen triót.

A múlt héten a McLaren látványos első légterelővel autózott Spanyolországban, ám Massa a legfőbb rivális újításával nem foglalkozik különösebben: "Csak magukra irányítják a figyelmet. Mi többet léptünk előre, és az autónk is gyorsabb. Biztos, hogy továbbra is a McLaren lesz a legkomolyabb riválisunk, de remélem, mi végzünk majd az élen"- fejezte be magabiztosan a brazil.