Rosberg egyelőre nem álmodozik a dobogóról

Vágólapra másolva!
Nico Rosberg jól kezdte az idei szezont, és a hétvégén kedvenc versenyére, a Bahreini Nagydíjra kerül sor, ám a fiatal német ennek ellenére sem tartja reálisnak, hogy a Williamsszel az első három hely valamelyikén tudna célba érni.
Vágólapra másolva!

Rosberg az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat a hetedik helyen zárta, Malájziában viszont még előrébb kerülhetett volna, de a hatodik helyről technikai hiba miatt kiesett.

A fiatal németnek nem kis teherrel kell együtt élnie, édesapja, Keke Rosberg ugyanis 1982-ben, éppen a Williams színeiben világbajnok volt a Forma-1-ben: "Néha idegesít, hogy mindig a világbajnok fiaként emlegetnek. Nekem kétszeres világbajnoknak kellene lennem ahhoz, hogy elmondhassam magamról, én is letettem valamit az asztalra"- fakadt ki az ifjabbik Rosberg.

Rosbergnek nem elég, hogy világbajnok apja árnyékával kell megküzdenie, de sokan a hétszeres világbajnok Michael Schumacher utódjának is tartják: "Én nem akarok senkinek a nyomdokaiba lépni, a magam útját akarom járni"- tette hozzá a német.

A mezőny legifjabb tagja tavaly éppen Bahreinben debütált, akkor a hetedik helyet szerezte meg, remek előzési manővereket mutatott be, és a versenyen futott leggyorsabb kör is a nevéhez fűződött.

A tavalyi szezon azonban ettől függetlenül is katasztrofális volt a Williams számára, ám a csapat az idei évet már lényegesen jobban kezdte. Így nem csoda, ha Rosberg a hétvégi megmérettetés előtt is bizakodó: "A dobogóról álmodozni még nincs értelme. De ha továbbra is rendszeresen a pontszerző helyeken autózunk, akkor idővel még magasabbra emelkedhetünk."

A Frank Williams vezette istálló eddig 113 futamgyőzelmet és kilenc világbajnoki címet könyvelhetett el a Forma-1-ben. A 21 éves tehetség tisztában van csapata jelenlegi helyzetével, így a jövőt illetően is visszafogottan fogalmaz: "Valamikor mindenképpen szeretnék versenyt nyerni. Nagyszerű lenne, ha ez a Williamsszel sikerülne."

Rosbergnek azonban akkor sem kell kétségbe esnie, ha a Williams nem lesz sokkal ütőképesebb, hiszen a szezon végén könnyedén csapatot válthat. Többek közt a Renault, a Honda és a Toyota is árgus szemekkel figyeli a piacot, hiszen jövőre akár mindhárom csapatnál szükség lehet majd egy-egy új pilótára, számukra pedig kézenfekvő megoldás lehet a kiváló képességű szőkeség.