Massa a szerencse istenéhez fohászkodik

Vágólapra másolva!
A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa bízik benne, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Bahreini Nagydíjon mellé áll végre a szerencse, és az elmúlt két futammal ellentétben minden rendben lesz vele és versenygépével.
Vágólapra másolva!

A brazil sofőr a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat a mezőny végéről volt kénytelen megkezdeni, miután a szombati időmérő edzésen a váltómű meghibásodása miatt már a második etapban búcsúzott a küzdelemtől. Massa végül felzárkózott a pontszerzők közé, és a hatodik helyen fejezte be a futamot Melbourne-ben.

Három héttel később minden a legnagyobb rendben ment a Ferrari versenyzője számára, Massa a pole pozícióból várhatta az 56 körös Maláj Nagydíj rajtját, ám az első kanyarkombinációt követően visszacsúszott a harmadik helyre, majd a Hamiltonnal való kakaskodás közben elhagyta a pályát, így végül csak az ötödik helyig jutott.

"Úgy érzem, valami hiányzik, már a kezdetektől nincs szerencsém. Az elmúlt hétvégén nem volt jó a rajtom, és emiatt buktam el a futamot. Aztán minden rendben ment, mindent megtettem azért, hogy előrébb kerüljek, és nem vagyok csalódott, hogy megpróbáltam megelőzni Lewist" - mondta Massa Bahreinben. "Azonban nem ez volt a legrosszabb, a rajtnál buktam nagyot. Ismét bebizonyosodott, hogy nem egyszerű előzni a Forma-1-ben. Korábban is láthattuk már, hogy sokszor beragadnak gyorsabb versenyzők lassabb riválisaik elé. Ha megnézzük a rajtomat,és Lewis sebességét, ez volt az egyetlen esélyem, hogy ismét partiban legyek az élmenőkkel."

"Nem akartam hátradőlni, és megelégedni azzal, hogy biztosan a dobogóra kerülök, még akkor sem, ha az jobb lett volna, mint az ötödik hely. Vissza szerettem volna venni a pozícióm, azonban valami hiányzott, méghozzá a szerencse" - folytatta Massa, aki úgy érzi, a hétvégén visszavághat Bahreinben.

"Optimistán várom a hétvégi versenyt, hiszen a szezon előtt remek tesztet teljesítettünk a helyszínen. Az autó jól muzsikált, minden rendben volt vele. Jó az autónk, és a csomagunk, a csapattal sincs gond, még akkor is, ha az első néhány versenyről hiányzott valami. Még sok futam van hátra, bízunk benne, hogy legközelebb mindent össze tudunk rakni."