Vágólapra másolva!
Nick Heidfeld minél előbb meg szeretné tudni, mik a kilátásai a jövőjére nézve, és a BMW Sauber versenyistálló számol-e vele a későbbiekben.
Vágólapra másolva!

A német versenyző fantasztikusan kezdte az idei évet, és jelenleg Alonso, Raikkönen, és Hamilton mögött a negyedik helyen tanyázik a világbajnoki pontversenyben. Heidfeld 2005-ben egy három évre szóló szerződést kötött a BMW-vel, plusz egy év opcióval.

Igen ám, de a BMW Sauber mindent megtesz azért, hogy megtartsa Robert Kubica és Sebastian Vettel szolgálatait, így Heidfeld csak abban az esetben maradhat, ha egyikükről lemond a német-svájci alakulat vezetősége.

"Nem akarok sokáig várni" - mondta az érintett. "Minél előbb, annál jobb, azonban jó pozícióban vagyok. Inkább előbb, mint később szeretném megoldani ezt a helyzetet. Szeretek itt versenyezni, így a BMW az elsődleges célpont. Sikeresek vagyunk. Nem is teljesíthettünk volna jobban, az elmúlt másfél évben hihetetlen fejlődést sikerült elérnünk. Bízom benne, hogy ez a sorozat nem szakad meg, bár nem lesz könnyű tartanunk ezt a tempót."

"Célunk természetesen az, hogy megszerezzük a bajnoki címet, azonban fel kell készülnünk a visszaesésre, de szerint pár éven belül képesek leszünk a végső győzelemre" - folytatta Heidfeld, aki bevallotta, nem számított arra, hogy ilyen jól fogják kezdeni a 2007-es idényt.

"A teszteken már láttuk, hogy jók leszünk, de nem számítottunk arra, hogy ennyire. Különösen azért, mert azt gondoltuk, a Renault erősebb lesz. Az első futam előtti teszteken gyorsak voltak, és azt gondoltam, hogy nem lesz egyszerű megelőzni őket. Az elmúlt két versenyen előttük végeztünk, szóval sokkal jobb a helyzet, mint azt gondoltuk."