A Williams is harmadikszámú pilóta nélkül Bahreinben

Vágólapra másolva!
A jelek szerint a bahreini futam pénteki szabadedzésein az idei két első versennyel ellentétben nem fognak tesztpilóták körözni. A BMW után ugyanis a Williams is bejelentette, hogy nem alkalmazza tesztelőjét, Kazuki Nakadzsimát.
Vágólapra másolva!

A csapatok az idei szezonban a versenyhétvégék alatt a pénteki szabadedzéseken foglalkoztathatnak tesztpilótákat is. Az első két futamon eddig ezzel a lehetőséggel csak két csapat, a BMW Sauber és a Williams élt, ám Bahreinben ők is csak a versenyzőiket foglalkoztatják majd.

A BMW már korábban közölte, hogy ezúttal nem biztosít lehetőséget Sebastian Vettelnek, hiszen a fiatal sofőr a Renault Világsorozatban versenyez a hétvégén.

Csütörtökön a Williams istálló is bejelentette, hogy az ausztrál és a maláj hétvégék után ezúttal már pénteken is csak a versenyzők köröznek majd.

Az eddig bevetett Kazuki Nakadzsima ugyanis a GP2-ben is szerepel, és a Forma-1 előszobájának tartott széria éppen a hétvégén rajtol. Az ázsiai pilóta a DAMS istálló színeiben versenyez majd.

A Williams autóit így a két pénteki szabadedzésen a Nico Rosberg és Alexander Wurz alkotta versenyzőpáros fogja terelgetni, így egyikőjüknek sem kell a helyét átadnia a japán tesztpilótának.