Alonso: Továbbra is előttünk jár a Ferrari

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso szerint a hétvégén megrendezésre kerülő Maláj Nagydíjon is a Ferrari lesz a favorit, még akkor is, ha a múlt heti teszteken komoly fejlődést sikerült elérnie a McLarennek.
Vágólapra másolva!

Az olasz alakulat fantasztikus tempót diktálva sikeresen teljesítette a szezonnyitót Melbourne-ben, ahol Kimi Raikkönen senkitől sem zavartatva könnyedén megnyerte első versenyét a Ferrari színeiben.

Bár Alonso és csapattársa, Lewis Hamilton a második, illetve a harmadik helyen végzett Ausztráliában, a spanyol bajnok úgy érzi, még a múlt heti teszteken tapasztaltak után sem számíthat komolyabb áttörésre a hétvégén Malajziában.

"Senkinek nem volt új, hogy a Ferrari mindenkinél erősebben kezdte az ide évet, és az sem fog meglepni minket, ha itt is ők diktálják majd a tempót, és felkészültek a győzelemre" - mondta Alonso a Maláj Nagydíj helyszínén Sepangban. "Amit most tenni tudunk csak az, hogy csökkentjük a köztünk lévő különbséget. Azt nem tudjuk, hogy ezen a versenyen mi lesz a helyzet, de Ausztráliában hét-nyolc tizeddel előttünk jártak."

"Természetesen egy hetet tesztelhettünk a helyszínen, sokat fejlesztettünk az autón, de mindenki ezt tette. Bízunk benne, hogy a különbségek kisebbek lesznek, azonban biztos vagyok benne, hogy nem lesznek különösebb meglepetések ezen a versenyen. Hasonló lesz a helyzet, mint Ausztráliában: a Ferrari lesz az élen."

Ami a mozgó padlólemezt illeti, Alonso úgy gondolja, hogy a FIA új tesztmódszerei nem lesznek hatással a Ferrari teljesítményére: "Majd meglátjuk. A szabályok mindenki számára azonosak, és nyilvánvaló, ha minden letisztázódik, akkor ez segíthet nekünk, viszont nem hiszem, hogy ezzel hátrányba kerülnének. Nem tudom, hogy hátrányosan érinti-e őket ez a dolog, viszont szerintem nem vesztenek sokat."