A BMW ezúttal is beveti Vettelt

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber csapata csütörtökön bejelentette, hogy az előzetes terveknek megfelelően a két pénteki szabadedzésén mindhárom pilótájának lehetőséget ad. A holnapi első tréninget Nick Heidfeld hagyja majd ki, akit Sebastian Vettel helyettesít.
Vágólapra másolva!

Az idei évtől a mezőny a versenyhétvégék pénteki napjain kétszer másfél órás tesztet hajthat végre, csapatonként két-két pilótával. A harmadikszámú versenyzők ilyenkor ülhetnének autóba, ám a szezonnyitó tapasztalatai alapján a legtöbb csapat nem él ezzel a lehetőséggel.

A BMW-nél azonban az első edzést az egyik versenyző ezúttal is kihagyja majd. Melbourne-ben Robert Kubicának nem kellett autóba ülnie a délelőtti kilencven perc során, Sepangban pedig csapattársa, Nick Heidfeld kap kimenőt.

Az így üresen maradó BMW-vel természetesen a gárda tesztpilótája, a nagy tehetségnek tartott Sebastian Vettel fog körözni. Ez a felállás csak abban az esetben fog megváltozni, ha a pénteki első edzésen esni fog az eső, mert akkor Nick Heidfeld ül a volán mögé. Ezt Mario Theissen, a BMW motorsport igazgatója szerint az indokolja, hogy eddig vizes pályára való abroncsokkal még Heidfel is keveset tesztelhetett.

Theissen csütörtökön azt is bejelentette, hogy az F1.07-esek fenéklemezeit nem kell átépíteniük, mert a FIA szakemberei által elvégzett vizsgálatok után kiderült, hogy azok megfelelnek a szabályoknak.