Mansell: Hamilton nem szédülhet meg a sikertől

Vágólapra másolva!
Az 1992-es szezon világbajnoka, Nigel Mansell is csak dicsérni tudja a remek képességeit az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon bizonyító Lewis Hamiltont, de a brit ex-pilóta szerint a fiatalnak továbbra is a földön kell járnia, hogy igazán sikeres legyen.
Vágólapra másolva!

Nigel Mansell Nagy-Britanniában több annál, mint egy egyszeres Forma-1-es világbajnok, hiszen a kiváló képességű klasszist nagy kultuszt övezi a szigetországban. Az 1992-ben a világ csúcsára érő versenyzőt azóta csak Damon Hill tudta megközelíteni, aki 1996-ban ünnepelhetett vb-elsőséget.


Hillt azonban sohasem zárták annyira a szívükbe a brit rajongók, akik lényegében azóta keresik az Oroszlánnak becézett pilóta utódját. A legtöbb vélemény megegyezik abban, hogy ezt most végre megtalálták, hiszen Lewis Hamilton személyében új bajnok van születőben.

Pedig Hill után több brit is szép reményekkel érkezett a száguldó cirkuszba, de a jelenleg is aktív David Coulthard és Jenson Button sem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. A csalódott briteket most a Mclaren üdvöskéje, Lewis Hamilton vigasztalhatja meg.

Mansell F1-es pályafutása után golfozni kezdett, és most már saját golfiskolája is van. Így kézenfekvő, hogy Hamiltont a golf korszakos alakjához, Tiger Woodshoz hasonlítja: "Ha Lewis továbbra is a földön marad, akkor elérheti azt, amit a világ első színes bőrű golfozója, Tiger Woods véghez vitt."

Érdemes megemlíteni, hogy a 31 éves Woods a világ jelenlegi legjobb golfozója, 1997 óta összesen 12 alkalommal diadalmaskodott a legrangosabb golfversenyeken, és remeklésének köszönhetően évek óta a világ legjobban fizetett sportolója.

Mansell tudja, hogy Hamilton jó kezekben van a McLarennél, de ha szüksége lenne rá, ő is szívesen adna neki tanácsokat: "Még sohasem találkoztam Lewisszal személyesen, de ha megkérdezne, nagyon szívesen adnék neki egy-két hasznos tippet. Az egyetlen, amit így a nyilvánosságon keresztül is üzenhetek neki, az az, hogy óvakodjon, nehogy a csillogás elterelje a figyelmét."

Ha ezt Hamilton is megfogadja, akkor Mansell szerint "aranyos" jövő vár rá: "Ha nem hagyja magát megrészegíteni, akkor a dobogós helyeket hamarosan felváltják a győzelmek, és nemsokára a világbajnoki címért is versenyben lesz"- fejezte be Mansell.