Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nagy luxusban él Magyar Péter gazdasági vezetőjének bűntársa

Sájer Mária
Magyar Péter pénzügyi főnöke, titkárságvezetője, Sájer Mária tudhatja, hova tűnt el 7 milliárd forint
Vágólapra másolva!
Szabadulása óta sem vett vissza a luxusból annak a bűnbandának az egyik oszlopos tagja, amely sokmilliárdos kárt okozott egy egész országot behálózó piramisjátékkal – erről árulkodnak a négy és fél évre ítélt F. László Facebookon közzétett hivalkodó fotói. A Magyar Nemzet közölte, a férfi ikertestvére a bűnszervezet egykori vezetőjének, aki Magyar Péter bizalmasával is szoros kapcsolatban állt.
Vágólapra másolva!

A lap szerint miközben a kár sokmilliárdos, az áldozatok futnak a pénzük után, addig a Magyar Péter bizalmasát is a soraikban tudó bűnbanda egyik fontos szereplője, F. László (aki a bűnszervezet vezetőjének, F. Attilának az ikertestvére) továbbra sem adott lejjebb a luxusból. Legalábbis erről árulkodnak a bűnöző szabadulása utáni, közösségi médiában megosztott képei.

Fotó: Magyar Nemzet

Az egyik fotón például a férfi egy limuzinban feszít pezsgőspoharakkal körülvéve, de F. László büszkélkedett már méregdrága luxusautóival is a Facebookon. Azonban a legmegdöbbentőbb az, hogy a csalássorozat miatt négy és fél évre ítélt férfi néhány hete közösségi oldalán egy jachtklub előtt pózolt azzal a szöveggel, hogy „üzleti tárgyaláson“.

Nagy kérdés: 

vajon milyen üzletbe kezdhetett bele és főleg milyen pénzből az egész országot behálózó piramisjáték-hálózat egyik kulcsembere?

- teszi fel a kérdés a Magyar Nemzet. 

A lap emlékeztet, a piramisjáték szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, a fentebb említett F. László, illetve az általuk létrehozott bűnszervezet megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. Az ikerpár által irányított szervezet több mint nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza a megtévesztett embereknek.

Az ügyben már jogerős döntés született, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, igaz, F. Attila hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa, egyben élettársa édesanyja már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben a csalási ügy miatt. S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott. De ez még nem minden, az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát, akivel addig szoros kapcsolatban állt, 2012-ben letartóztatták.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről