Barrichello: Még az idén kipukkadhat a Ferrari

Vágólapra másolva!
Barrichello hat éven keresztül versenyzett a Ferrari alakulatában, így tudja, mi a dörgés Maranellóban. A hondás pilóta szerint az olasz csapat eredményein már az idén érződni fog a nagy távozók hiánya.
Vágólapra másolva!

Érdekesség, hogy a brazil úgy véli, hogy a remek szezonkezdés ellenére egykori csapata még az idén ki fog pukkadni.


Sőt Barrichello szerint a Ferrari már most hátrányban lenne, ha Jean Todt nem fogná össze olyan nagyszerűen a gárdát, miután többek közt a hétszeres világbajnok Michael Schumacher és a technikai igazgató Ross Brawn is távozott.

"Ha Jean-t is elveszítették volna, akkor minden szétesett volna a Ferrarinál"- vélekedett Barrichello. "Remekül irányít, de a technikához neki már nem sok köze van. Mint én akármelyik barátomat, annak idején Ross úgy hívta fel Michaelt, vagy Michael Rosst. Ekkor általában arról beszélgettek, hogy az autót hogyan tudnák még gyorsabbá tenni."

"Amikor én hívtam fel Brawnt, akkor nem mondom, hogy érdektelenül hallgatott, de úgy tűnt, mintha már egy másik hívást várna. Ők ketten nagy veszteséget jelentenek a Ferrarinak"- folytatta eszmefuttatását a májusban 35. évét betöltő brazil.

A német pilóta pótlására az olaszok Kimi Raikkönent szerződtették, aki a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat nagy fölénnyel meg is nyerte. Barrichello szerint azonban a finnek még nincs nyert ügye: "Ha Kimi így folytatja és kimagaslóan teljesít a szezon első negyedében, akkor az olaszok a szívükbe zárják őt. Ha jól szerepel, akkor egy új világ kezdődhet a Ferrarinál, Michael nélkül is."

"Ha viszont nem sikerülnek a dolgai, akkor a média egyre nagyobb nyomást tehet a vállára, és az egész csapat összeroppanhat"- fejezte be a brazil.