Raikkönen tart a motorcserétől

Vágólapra másolva!
Bár a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon fölényes győzelmet aratott, Kimi Raikkönen óvatosan nyilatkozik esélyeiről a jövő hétvégén megrendezésre kerülő maláj futam előtt, ugyanis könnyen elképzelhető, hogy motort kell cserélni autójában.
Vágólapra másolva!

A Ferrari újdonsült versenyzője, Kimi Raikkönen parádés vezetést bemutatva megnyerte a szezonnyitót Melbourne-ben, azonban csapattársa, Felipe Massa motorcseréje után nem kizárt, hogy az ő autójában dobogó erőforrást is ki kell cserélni. Ez pedig azt jelentené, hogy a soron következő Maláj Nagydíjon a legjobb esetben is csak a tizedik rajtkockából indulhatna.

A Ferrari ugyan még nem hozta meg végső döntését, a szakemberek már vizsgálják Raikkönen erőforrását, és ha szükségesnek látják, kicserélik azt. Bár a finn versenyző bízik benne, hogy nem kerül sor erre, óvatosan nyilatkozik a következő futammal kapcsolatban.

"Úgy gondolom, minden egyes versenyen a legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk, azonban volt egy kis problémánk, szivárgott a hűtővíz, így a motor kezdett túlmelegedni, és vissza kellett venni. Azonban bízom benne, hogy minden rendben lesz" - emlékezett vissza Raikkönen a szezonnyitóra. "A motort megvizsgáljuk, és majd meglátjuk, mit kell tennünk. Majd pénteken vagy szombaton eldöntjük, ez sok mindentől függ majd. Eddig minden rendben van a motorral, de várnunk kell szombatig."

Noha a szezon első versenyét még visszafogott tempóban is könnyedén megnyerte, Raikkönen továbbra is óvatos, mert jól tudja, még bármi megtörténhet a következő futamon Malajziában.

"Jó a csomagunk, az elmúlt versenyen igen erősek voltunk, de soha nem lehet tudni. Mint csapat, az előző versenyen szerencsétlenek voltunk. Bármi megtörténhet. Keményen kell dolgoznunk, és meg kell próbálnunk javítani az időnkön, hogy továbbra is harcban lehessünk a győzelemért a versenyeken" - tette hozzá Kimi.