Symonds: Természetes, ha egy újonc hibázik

Vágólapra másolva!
A hétvégi teljesítménye alapján a Renault újonca, Heikki Kovalainen kapott hideget-meleget. A sokat rontó finn pilótát azonban a csapat főmérnöke, Pat Symonds a védelmébe vette, mondván egy újoncban benne van a hibázás lehetősége.
Vágólapra másolva!

Az Ausztrál Nagydíjon a most debütáló Kovalainennek nem sikerült letennie a névjegyét. A finn gyakran elhagyta a pályát, így nem csoda, ha munkaadójának csapatfőnöke, Flavio Briatore sem leplezte csalódottságát a leintést követően.

Kovalainen az F1hireknek eljuttatott exkluzív beszámolójában maga is önkritikát gyakorol, amikor Melbourne-i teljesítményét értékeli. A Renault főmérnöke, Pat Symonds szerint azonban nem történt tragédia.

"A pénteki nap eseményei beindították a dominóelvet és ez kihatással volt Heikki egész hétvégéjére"- nyilatkozta a szakember. "Sajnos rosszul sikerült a péntek, így a szombat sem lehetett sokkal jobb.

"Az esős időjárás, majd az üzemanyag adagoló meghibásodása miatt értékes időt vesztett az első napon"- folytatta a brit mérnök, aki azon kevesek közé tartozott, akik nem förmedtek rá a finnre a futam után.

"Mindig is mondtuk, hogy az első versenyen elkövetett hibákat el kell tudni fogadni, együtt kell velük élni. Ezek természetes dolgok, és a legtöbb újonc elköveti ezeket"- védte meg Symonds a végül tizedik helyen célba érő Kovalainent.