Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen a hétégi Ausztrál Nagydíjon aratott győzelmével pillanatok alatt belopta magát a Ferrari-szurkolók szívébe. A finn azonban nem kér a Michael Schumacherrel való összehasonlítgatásokból.
Vágólapra másolva!

Tavaly nem sikerült egyszer sem a dobogó legfelső fokán pezsgőznie Kimi Raikkönennek, akinek ez első Ferraris versenyén, az idénynyitón máris sikerült. A 27 éves klasszist egész hétvégi kimagasló teljesítménye és a magabiztos győzelme után az olasz média máris Michael Schumacher utódjaként emlegette.

Raikkönen azonban mellőzné az ilyen jellegű hangzatos összeghasonlításokat: "Nagyon sokat várnak tőlem, hiszen a Ferrari igazán különlegesnek számít Olaszországban. De én nem vagyok Michael Schumacher és mindent a magam módján szeretnék csinálni"- kérte ki magának a finn a Gazzetta dello Sport hasábjain.

"Csak annyit ígérhetek, hogy a legjobbamat adom, és remélem, hogy az elég lesz"- tette még hozzá Raikkönen, aki a hétvégén nyújtott teljesítményével késztette alapokat a hétszeres világbajnokkal való összehasonlításra, hiszen a pole pozíció és a versenyen futott leggyorsabb kör mellett magabiztos győzelmet aratott, olyat, amilyet annak idején Schumachertől láthattunk.

Arról azért nem szabad megfeledkezni, hogy a téli teszteken Raikkönen csapattársa, Felipe Massa gyorsabb volt, és Melbourne-ben nem derült ki, hogy a brazil mire képes valójában, mert motorcsere miatt a mezőny végéről kellett rajtolnia. Ha az élről indult volna, lehet, hogy most Massának kellene magyarázkodnia, hogy ő bizony nem Michael Schumacher...