Kovalainen Finnországban hangol az évadra

Vágólapra másolva!
Mindenütt jó, de legjobb otthon! Ezzel bizonyára Heikki Kovalainen is egyetért, a Renault csapat pilótája ugyanis Finnországban végzi a formába hozás utolsó fázisát.
Vágólapra másolva!

Bő egy héttel Forma-1-es debütálása előtt a fiatal finn már csak a pihenésre és az edzésekre koncentrál. A tavaly még tesztpilótaként dolgozó Kovalainen Finnország északi részén, Suomussalmiban próbál meg minél több energiát elraktározni az előtte álló, megpróbáltatásokkal teli szezonra.

A finn jelenleg a sarkörtől néhány kilométerrel délebbre tartózkodik, ahol természetesen a hó az úr. A 25 éves pilóta azonban úgy érzi, hogy itt tud a legjobban felkészülni a jövő hétvégén Melbourne-ben rajtoló világbajnokságra.

A nyugalomból azonban hamarosan ki kell zökkennie a finnek, hiszen csütörtök este már Ausztrália felé veszi az irányt, ahol még egy kis edzés következik, majd 16-án, pénteken megkezdheti pályafutása első teljes F1-es hétvégéjét. Az újoncnak onnantól kezdve pedig arra kell koncentrálnia, hogy a négyes rajtszámú Renault-t a lehető legjobb helyre hozza be a versenyhétvégéken.