Theissen: Óvakodjanak a BMW-től!

Vágólapra másolva!
A téli felkészülési időszak egyik legkellemesebb meglepetését a BMW szolgáltatta, hiszen a német gárda versenyzői eddig remek időeredményekkel jelentkeztek. Így nem csoda, ha Mario Theissen, a csapat motorsport igazgatója optimistán várja a szezont.
Vágólapra másolva!

A BMW Sauber F1 Team minden munkatársa elégedett lehet, ha visszatekint az elmúlt hetekre, hiszen az előttünk álló évadra való felkészülésük remekül sikerült. A kék-fehér autók sebességük alapján igencsak versenyképesnek ígérkeznek, de a megbízhatóságon azért még lenne mit csiszolni.

"Szerencsére valóban nagyon gyorsak vagyunk, az F1.07-es modell remekül működik, és a pilótáink is kiváló képességekkel rendelkeznek, kimagasló teljesítményre képesek"- kezdte nyilatkozatát Theissen, aki azért tisztában van vele, hogy a megbízhatóságuk Melbourne-ben még problémát okozhat.

Több szakértő is azon a véleményen van, hogy azok a csapatok, melyek a szezon előtt parádéznak, néhány futam után kipukkadhatnak. Theissen azonban biztos benne, hogy esetükben nemcsak holmi fellángolásról van szó: "Figyelünk arra, hogy a fejlesztésekkel ne maradjunk le az első néhány futam után sem, így elvileg a teljesítményünk sem eshet vissza. Agresszíven fogunk fejleszteni egész évben."

Az elmúlt években rengeteget fejlődő istálló célja, hogy versenyzői idén rendszeresen a dobogós helyekért küzdve ledolgozzák hátrányukat az élcsapatokkal szemben, hogy 2008-ban már partiban legyenek a nagyokkal is.

"Le voltam nyűgözve már az első kilométerek után is, azóta pedig többször is igazoltuk, hogy versenyképesek vagyunk. Ha minden összejön szezon közben is, akkor felhívnám a többiek figyelmét arra, hogy óvakodjanak tőlünk!"

"Tavaly is lépésről lépésre fejlődtünk, és ezt a tempót tartani akarjuk 2007-ben is. Úgy érzem, remek autónk van, így nagyon bízom benne, hogy egy eredményes szezont tudunk futni"- fejezte be az 58 éves szakember.