Ramirez: Alonso lenyomja Massát 2007-ben

Vágólapra másolva!
A McLaren egykori koordinátora, Jo Ramirez szerint Fernando Alonso képes lesz megvédeni bajnoki címét az idei évben, ám a spanyol versenyzőnek nem lesz könnyű dolga az egyre jobb formában lévő Felipe Massa ellen.
Vágólapra másolva!

A téli tesztprogram befejeződött, és két hét múlva kezdetét veszi a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj. A csapatok gőzerővel készülnek az idény első versenyére, azonban az eddigi tesztek alapján azt lehet mondani, hogy a Ferrari és a McLaren a két legesélyesebb a bajnoki cím megszerzésére.

"Alonso nyerni fog" - mondta a spanyol versenyző új csapatának egykori koordinátora, Jo Ramirez az Autosprint magazinnak adott nyilatkozatában. "Semmi kétség afelől, hogy kimagasló tehetség, ez nyilvánvaló. Azonban a McLaren úgy tűnik, visszanyerte megbízhatóságát, és a dolgok jó irányba haladnak. Mikor Fernando első alkalommal ült a McLarenbe, akkor egy kissé zavart volt, ám most már lelkesen készül az idei évre."

"A Ferrari nyilvánvalóan komoly előnyben van a Bridgestone abroncsok mélyreható ismerete miatt, melyet az elmúlt években szerzett. A küzdelem kemény lesz a két csapat között, de azt már elmondtam, hogy szerintem mi lesz a végeredmény. Úgy érzem, hogy nem Raikkönen, hanem Massa lesz a Ferrari első embere. Felipe rengeteget fejlődött az elmúlt évben, és már ő is hisz magában és tudja, képes felülmúlni Kimit."

Bár sokan támadták a McLarent, amiért egy zöldfülűt szerződtetett a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso mellé az idei évre, Ramirez úgy gondolja, jól döntött a vezetőség, mikor leigazolta a GP2-es bajnok, Lewis Hamiltont 2007-re.

"Hamilton hatalmas tehetség, szenzációs versenyző. Biztos vagyok benne, hogy már debütáló évében versenyt fog nyerni" - mondta a szakember, aki szerint a BMW-re is oda kell majd figyelni az idei évben.

"A BMW hatalmasat lépett előre, nem véletlenül beszélnek róluk az emberek. Bár fejlődött, a Renault mégsem ugrott olyan nagyot előre. Kovalainen még újonc, Fisichella pedig már megmutatta, mire képes, és nem gondolom, hogy harcba szállhatna a bajnoki címért az idei évben. Számomra ő olyan, mint egy tökéletes másodhegedűs."