Massa: Jelenleg mi vagyunk a legjobbak

Vágólapra másolva!
A teszteken eddig a legjobb teljesítménnyel kétségtelenül a Ferrari rukkolt elő. Az olasz gárda pilótája, Felipe Massa a bahreini teszt utolsó három napján nem talált legyőzőre, ezen felbuzdulva a brazil kijelentette, hogy csapata a mezőny előtt jár.
Vágólapra másolva!

"Nagyon elégedett és optimista vagyok, már alig várom a versenyeket"- nyilatkozta jókedvűen Massa.

A két hét múlva sorra kerülő szezonnyitó előtt egyértelműen a Ferrari lehet a legnyugodtabb, hiszen a vörösök nemcsak roppant gyorsak voltak a teszteken, de a megbízhatóságukat sem érhette kritika.

"Egészen biztos, hogy jelenleg jobbak vagyunk a konkurenciától, a McLarentől és a BMW Saubertől egyaránt"- folytatta a brazil. "Persze nem szabad őket leírni, de az egyértelmű, hogy erősek vagyunk, és az autó is nagyon egyben van. Csak remélni tudom, hogy ez a későbbiekben is így lesz."

Massa szerint a Ferrari a csütörtökön befejezett teszten Bahreinben rengeteget fejlődött: "Óriási javulást értünk el, főként az új aerodinamikai csomagnak köszönhetően, ami remekül passzol a gumikhoz."

Az eddigi eredményeket látva a tavaly még a hétszeres világbajnok Michael Schumacher árnyékában autózó Massa világbajnoki esélyessé lépett elő. A brazil azonban óvatosan fogalmaz ezzel kapcsolatban: "Nem vagyok az a típus, aki azt harsogja, hogy: Igen, én fogok nyerni! Én csak dolgozom tovább ugyanolyan keményen, ahogy eddig is tettem."

"Az ember nem lesz világbajnok csak azért, mert gyors és erős, ahhoz mindennek klappolnia kell. Nagy szükség van például a szerencsére és a megbízhatóságra is"- mondta Massa, aki a világ legszerencsésebb emberének érezné magát, ha év végén ő végezne a pontverseny élén. Ehhez két legkeményebb riválisát, csapattársát Kimi Raikkönent és a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót is maga mögé kellene utasítania.