Fisichella bízik a Renault erejében

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella ugyan elégedett volt a Renault teljesítményével az eheti bahreini teszteken, az olasz versenyző elárulta, még rengeteget kell dolgozniuk ahhoz, hogy utolérjék a Ferrarit és a McLarent.
Vágólapra másolva!

A világbajnok Renault a téli teszteken képtelen volt felvenni a lépést legnagyobb ellenfeleivel, és rendre alulmaradt a Ferrarival, és a McLarennel szemben. Fisichella azonban elégedett volt a Bahreinben elért fejlődéssel, ahol véleménye szerint minden szükséges lépést megtettek ahhoz, hogy jól szerepeljenek a szezonnyitón Melbourne-ben.

"A dolgok jól alakultak számunkra ezen a héten. Sokat javult a teljesítményünk, ami mindenképpen jó jel az idei évre nézve" - mondta Fisichella. "Az autó egyensúlya és a beállítása is rengeteget javult, és úgy gondolom, hogy már sokkal versenyképesebbek vagyunk. Azonban még le vagyunk maradva a Ferraritól, hiszen a héten is bizonyították, roppant jó formában várják a szezonnyitót. A McLaren is előttünk van valamelyest, és a BMW is kemény ellenfél lesz, de szerintem sikerült előrelépést elérnünk."

Az olasz versenyző azt is bevallotta, a Renault vezetősége sem elégedett a jelenlegi helyzettel, azonban hangsúlyozta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy javítsanak teljesítményükön az év közben.

"A légkör jó, és a motivációval sincs gond. Hogy boldog-e mindenki? Nem, és nem is vagyunk elégedettek, de az ember mindig így érzi magát, mikor az élen van. A csapat fantasztikus munkát végez. A héten mindenki szemtanúja lehetett annak, milyen keményen dolgoztak a szerelők Heikki rommá tört autóján, 100 százalékig elkötelezettek a csapat iránt. A gyárban is készülnek az újítások, és mindenki keményen hajt."

A kezdeti problémák ellenére a Renault nem adja alább, és a két hét múlva megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a dobogós helyezésekre hajt.

"Úgy gondolom, nagyjából tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, azonban míg el nem kezdődik az idény, csak találgatni tudunk. Célunk az, hogy a szezonnyitón a pódiumon legyünk. Csomagunk megbízhatóságával egyelőre minden a legnagyobb rendben, és ez sokat segíthet az első versenyeken. A csapat éhes a sikerre, és készen áll harcba szállni az élmezőnnyel. Mindenki kíváncsian várja, mire leszünk képesek."