Csúszik a Super Aguri bemutatója

Vágólapra másolva!
A Super Aguri hivatalosan is megerősítette, tovább csúszik új autójának bemutatója, és csak március 14-én, két nappal a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzéseit megelőzően rántja le a leplet az SA07-esről.
Vágólapra másolva!

A Honda támogatást élvező kiscsapat eredeti terve az volt, hogy március 12-én Tokióban mutatja be új autóját, ám mivel a munkálatok a tervezettnél lassabban haladtak, csak két nappal később, Melbourne-ben hull le a lepel az SA07-es modellről.

"Mindenkitől elnézést kérünk azért, hogy ismét változtatunk bemutatónk dátumán. Keményen dolgozunk, hogy felkészítsük új autónkat a 2007-es idényre. Az SA07-es sajnálatos módon nem készül el a tokiói bemutatóra, ahogy azt eredetileg terveztük" - állt a csapat ma hajnalban kiadott sajtóközleményében.

Az SA07-es bemutatóját már így is ki kellett tolni, miután nem ment át a FIA által kötelezően előírt hivatalos törésteszten. Továbbá a kiscsapat még nem véglegesítette főszponzorát, így a színséma sincs még eldöntve.

A japán kiscsapat a téli teszteken a Honda tavalyi autójával rótta a kilométereket, ami miatt egyesek már most úgy gondolják, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hetében bemutatásra kerülő új autó is az RA106-os továbbfejlesztése lesz, amit egyértelműen tiltanak a szabályok.

Sokan arra gondolnak, hogy a késői bemutató sem véletlen, hiszen így mindössze csak néhány napjuk lesz a riválisoknak arra, hogy jogi eljárást indítsanak a kiscsapat ellen. Bár az új autó korábban meglepő módon nem ment át a FIA kötelező töréstesztjén, egyesek úgy vélik, ezt is megjátszotta a csapat, hogy bizonyítsa, az SA07-es egy valóban új - még sebezhető - konstrukció.