Feltámadt a Red Bull Barcelonában

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, az elmúlt hetekben elszenvedett súlyos vereség után a Red Bull Racing magára talált, ugyanis nem kis meglepetésre David Coulthard állt az élre a mai nap Barcelonában, ahol először mérte össze tudását a teljes Forma-1-es mezőny.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetek sikertelenségei után a skót versenyző bebizonyította, igenis komoly erő lakozik a Newey-féle RB3-asban, miután ő diktálta a tempót a mai nap a spanyolországi Barcelonában. Az osztrák alakulat talán nem véletlenül volt bombaformában, hiszen illusztris vendége volt, a tulajdonos Dietrich Mateschitz személyében.

A Red Bull napja azonban messze nem volt a tökéletes, ugyanis Coulthatd munkáját egy motorprobléma hátráltatta, ami miatt sok időt volt kénytelen a boxban eltölteni. Csapattársa, Mark Webber sem volt szerencsésebb, az ausztrál versenyző alatt két alkalommal is megadta magát az új autó, egyszer délelőtt, egyszer pedig délután.

Coulthard 1:21.855-ös ideje egyébként egy tizedmásodperccel volt gyorsabb Nick Heidfeld legjobbjánál, aki továbbra is szárnyalt a BMW Sauberrel. A német versenyző márkatársa, Sebastian Vettel Robert Kubicától vette át a volánt, hogy tovább folytassa az F1.07-es tesztelését. A tizenéves sofőr a délelőtti tréninget kénytelen volt kihagyni, miután már a reggeli órákban kicsúszott a pályáról.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa a harmadik pozícióba repítette az F2007-est, ám mégsem lehetett felhőtlenül boldog, ugyanis a délután folyamán megállt alatta a versenygépe. Csapattársa Kimi Raikkönen 45 megtett körét követően a hetedik lett. A Ferrari munkáját a helyszínről figyelte a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, aki az olaszok tanácsadójaként tevékenykedik majd az idei esztendőben.

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso és csapattársa Lewis Hamilton tovább folytatta a McLaren új autójának tesztelését. A wokingiak duója produktív napot zárt, ugyanis összesen közel 240 kört teljesítettek.

A Williams ismét közel járt az élmezőnyhöz köszönhetően Nico Rosbergnek, aki az ötödik helyre repítette az FW29-est. Márkatársa Alex Wurz azonban csak a tizennegyedik pozícióban végzett, miután problémái voltak az új versenygéppel.

A Renault pilótái, Giancarlo Fisichella és Heikki Kovalainen a kilencedik és a tizedik helyen zárták a mai napot. Az olasz sofőr ma próbálta ki először azt az új aerodinamikai csomagot, melyet tegnap márkatársa már letesztelhetett. Kovalainen összesen 56 kört teljesített, és egy alkalommal előkerült miatta a piros zászló, mikor a reggeli tréningen megállt alatta az R27-es konstrukció.

A Honda színeiben Jenson Button a tizenkettedik helyen végzett, miközben csapattársa, Rubens Barrichello a hosszú etapok alatt az új aerodinamikai csomagot tesztelte. A brazil versenyző számára azonban idő előtt véget ért a nap, ugyanis már korán visszatért a boxba, mert a telemetria azt jelezte, valami gond van a V8-as motorral.

A Scuderia Toro Rosso sikeresen teljesítette első tesztjét az új autóval, melyet Vitantonio Liuzzi terelgetett a katalán ringen. Az olasz versenyző mindössze csak 30 kört teljesített, és öt másodperccel maradt el a tempót diktáló Coulthardtól.