Berger szerint oda kell figyelni a BMW-re

Vágólapra másolva!
A Toro Rosso résztulajdonosa, a BMW Motorsport egykori igazgatója, Gerhard Berger szerint a német autógyártó komoly szerepet kaphat az idei évben a Forma-1-ben, amit az eddigi téli teszteken nyújtott teljesítménye is ékesen bizonyít.
Vágólapra másolva!

Bár az osztrák szakember úgy gondolja, hogy az idei bajnoki cím a McLaren és a Ferrari versenyzői között fog eldőlni, biztos benne, hogy a BMW Sauber is komoly szerepet kaphat, és esetenként bele is szólhat az élen folyó küzdelembe.

"Véleményem szerint idén Alonso és Raikkönen lesz a két legesélyesebb a bajnoki címre, azonban néhány versenyen a BMW is beleszólhat az élen folyó küzdelembe. Már az eddigi tesztekből is kiderült, hogy egy fantasztikus autót építettek" - mondta Berger a Reuters hírügynökségnek a Toro Rosso tegnapi sajtóbemutatóján.

A szakember szerint Alonso távozásával a Renault teljesítménye egy kissé vissza fog esni, azonban továbbra is az élmezőnyben marad a francia alakulat, amely a Fisichella Kovalainen párossal vág majd neki az idei esztendőnek.

"Kovalainen természetesen hatalmas tehetség, de nem hiszem, hogy komoly szerephez juthat első évében. Mindezek ellenére jól szerepelhet, és néha talán még a győzelemre is esélyes lehet" - magyarázta Berger, aki egy Renault motorral hajtott Benettonnal búcsúzott a királykategóriától még 1997-ben.

A Toro Rosso keményen készül az idei évre, mikor elsődleges célja az lesz, hogy felzárkózzon legközelebbi riválisaihoz. A Red Bull fiókcsapata szép reményekkel kezdheti meg az idei évet, hiszen tegnap bemutatott új autóját szinte teljes egészében Adrian Newey tervezte, így nem meglepő módon, első ránézésre szinte kiköpött mása az RB3-as konstrukciónak.

Berger úgy érzi, a Ferrari erőforrással szerelt STR2-es modell akár még a Renault támogatást élvező nagytestvérrel is harcba szállhat majd az idei esztendőben. "Nagyon kicsi csapat vagyunk, így nem lesz egyszerű a dolgunk, ha fel akarjuk venni a lépést a nagyokkal. Az előttünk álló csapatok, sorban a Williams, a Toyota, és a Red Bull, melyek mind nagy tapasztalattal rendelkező alakulatok."

"Talán merész lenne azt mondani, hogy meg tudjuk verni őket, de célunk az, hogy megközelítsük őket, és talán lesz néhány olyan verseny, mikor harcba is szállhatunk velük" - tette hozzá Berger.