Alonso szerint ötesélyes a világbajnokság

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso szerint lehetetlenség megjósolni, ki lesz a favorit az idei esztendőben, ám ha hinni lehet az eddigi teszteknek, akkor legalább öt csapat szállhat majd harcba a bajnoki címért a 2007-es esztendőben.
Vágólapra másolva!

A McLaren versenyzője úgy érzi, új csapata is elég jó formában kezdheti meg az idei évet, noha 2006-ban egyetlen győzelmet sem szerzett.

"A csapat nagyon keményen dolgozik, és minden erejével azon van, hogy kihozza a legjobbat az autóból" - mondta a spanyol versenyző az eheti teszteknek helyet adó Barcelonában. "Az eddig látottakból kiderül, hogy riválisaink is nagyon erősek, a különbségek kicsik, és mindössze csak néhány tizedmásodpercek döntenek. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy egy roppant izgalmas és érdekes bajnokság elé néz a Forma-1."

"Eddig úgy tűnik, hogy legalább négy-öt olyan csapat van, akit bajnoki esélyesnek lehet mondani. A BMW, a Renault, és a Ferrari, míg a Honda egy kicsit le van maradva szerintem. Jelenleg képtelenség megmondani, ki lesz a favorit, mert minden nap van valami meglepetés, így akár az első versenyig is várnunk kell, hogy tiszta képet kapjunk az erősorrendről."

"A legfontosabb most az, hogy az első négy-ötben legyen az ember, jól fusson és a lehető legtöbb kört teljesítse, mert csak így bizonyosodhat meg az autója megbízhatóságáról. Sajnos a tesztek második napján nekünk nem sikerült elérnünk ezt, mert csak 40-50 kört tettünk meg, ugyanis elektronikai problémák hátráltatták a munkánkat" - folytatta Alonso, aki tisztázta, múlt heti nyilatkozatát félreértették, melyben egyesek szerint azt állította, a McLaren még nem készült fel a győzelemre.

"Azt mondtam az elmúlt héten, hogy az autó nagyon jó, de még sokat kell javítanunk rajta. A szemfüles újságírók azonban úgy értelmezték ezt, hogy azt állítottam, rossz az autó. Mikor viccesen azt mondtam, az autó színe tetszik a legjobban, úgy értették, ezt azért mondom, mert csak azzal vagyok megelégedve, pedig ez abszolút nem így van. Szeretem az egész csapatot, és az újságokban csak azt lehet olvasni, amit ők akarnak."