Alonso: Sok munka vár még a McLarenre

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso szerint a McLarennek még sokat kell dolgoznia a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig, hogy valóban bajnoki esélyesként állhasson rajthoz március közepén Melbourne-ben.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a McLaren eddig rendre jól teljesített a téli teszteken, és vadonatúj autója, az MP4/22-es csak úgy szárnyalt a hosszú etapok alatt, Fernando Alonso óvatosan nyilatkozik új csapata idei esélyeiről, mert véleménye szerint még rengeteg munka ál előttük, különösen a beállítások finomra hangolása terén.

"Nem is tudom, mit mondjak. Az időeredmények jók, az ellenfelek szorosan a nyomunkban vannak, de ami az autót illeti, még nem áll készen a szezonnyitóra, pedig az idő fogytán" - mondta Alonso a spanyol Telecinco hálózatnak adott nyilatkozatában. "Bízom benne, hogy Barcelonában és a két hét múlva esedékes bahreini teszten sikerült tovább finomítanunk a beállításokon."

"A Ferrari jónak tűnik, és a Renault is jól kezdte az évet, de az átlagosnál gyengébben muzsikálnak" - folytatta a spanyol versenyző, aki miatt rengeteg hazai rajongó látogatott el az eheti tesztek helyszínére Jerezbe, hogy szemtanúi lehessenek annak, miként dolgozik új csapatával. Bár a világbajnoknak jólesett a szurkolók támogatása, mégis elmondta, a McLaren azt fontolgatja, többen nem tesztel a spanyol ringen.

"Jólesett, hogy oly sokan szorítanak értem a téli tesztidőszakban, de a McLaren azt fontolgatja, hogy többet nem tesztel Jerezben, mert a pálya vezetői túlságosan sok embert engednek be a paddockba" - mondta.