Jól vizsgázott a Spyker új versenygépe

Vágólapra másolva!
A Spyker sikeresen teljesítette új autója első tesztprogramját az angliai Silverstone-ban.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy Christijan Albers kedden pályára vitte a hétfőn bemutatott új versenygépet, ma csapattársa, Adrian Sutil kötözhetett a brit ringen a Ferrari erőforrással hajtott modellel.

A német versenyző összesen 26 kört, azaz 134 kilométert teljesített Silverstone-ban, ugyanis ismét jeges aszfalt és hűvös idő fogadta a holland gárdát a brit ringen. Sutil napja végül a gumifalban végződött, ugyanis egy kisebb korrigálás közben elvesztette uralmát autója felett, és kicsúszott a pályáról, ám az F8-VII-es nem sérült komolyabban.

Mivel a meteorológusok havazást jósolnak holnapra, a vezetőség úgy döntött, ma este összepakol, és a gyárban folytatja tovább a munkát.

"Újabb hasznos napon vagyunk túl" - mondta a csapat technikai vezetője, Mike Gascoyne. "A tegnap felbukkant kisebb mechanikai problémákat kijavítottuk, és most Barcelonába vesszük az utunk, ahol tovább folytatjuk a munkát, remélhetőleg melegebb időben. Végeredményben pozitívan zárult az új autó bejáratása, így elégedettek lehetünk."

Sutil a következőkkel folytatta: "Minden rendben zajlott a mai nap, az autó gyors volt. Az idei sokkal jobb, mint a tavalyi autó, és különösebb technikai problémánk sem volt. Sikerült figyelemreméltó köröket teljesítenem, és a motor is remekül muzsikált."

"Természetesen a nap végén csalódott voltam, túlságosan ráhajtottam a rázókőre, megcsúsztam a nyirkos füvön, és elvesztettem az autóm felett az uralmam. Nem volt nagy baleset, így nem okoz majd különösebb problémát az autó megjavítása. Barcelonában tovább folytatjuk a munkát."