Vágólapra másolva!
Christijan Albers 200 kilométert teljesített az új autó első tesztnapján az angliai Silverstone-ban. A holland versenyző kedden vitte először pályára a hétfőn bemutatott F8-VII-es modellt, mely sikeresen vette az első akadályokat.
Vágólapra másolva!

Egy nappal a hivatalos bemutatót követően, Albers pályára vitte a Spyker új versenygépét Silverstone-ban. A holland pilóta elégedetten értékelte első tesztnapját, noha az időjárás miatt csak keveset tudott körözni.

"Remek volt a mai napunk, még akkor is, ha jeges volt az aszfalt, és hideg volt az idő" - mondta a nap végén a holland sofőr. "Boldog vagyok, hogy kipróbálhattam az új autót és megismerkedhettem annak részleteivel. Viszont ami a legmegnyugtatóbb, hogy különösebb probléma nélkül zártuk a mai tesztet."

"Jó alapunk van a jövő héten megrendezésre kerülő barcelonai tesztre, különösen hogy Adrian holnap (szerdán) tovább fog dolgozni. Mindenki keményen hajtott, hogy az autó időben elkészüljön, így megérdemlik a sikereket."

A Spyker technikai vezetője, Mike Gascoyne a következőkkel folytatta: "Sikeres volt az első tesztnapunk, noha a jeges pálya és a nagy hideg miatt csak délelőtt 11-től délután 4 óráig tudtunk dolgozni. Különösebb probléma nem lépett fel, aminek külön örülök. Ez csakis annak köszönhető, hogy a srácok keményen dolgoztak az elmúlt hónapokban. Minden simán ment, elégedett vagyok."

"Holnap is ilyen időjárásra számítunk, mikor tovább folytatjuk a rendszerellenőrzést, hogy a jövő heti barcelonai tesztre jól felkészülten érkezhessünk" - fejezte be mondandóját a brit szakember.

A csapat nem tette közzé a köridőket. A mai nap Adrian Sutil ülhet az új autó volánja mögé, hogy tovább folytassa az F8-VII-es tesztelését.