A csapatok tesztelnének Spa-ban

Vágólapra másolva!
A Forma-1-es csapatok a héten döntenek arról, teszteljenek-e a nyáron az idei évben visszatérő Belga Nagydíjnak helyet adó spa-francorchamps-i ringen, amely a tavalyi évben komoly átépítésen ment keresztül.
Vágólapra másolva!

A csapatvezetők és a Forma-1 tesztbizottsága a héten dönt arról, legyen-e tesztprogram július második hetében a Belga Nagydíjnak helyet adó ringen. A csapatok eredeti tervei közt az szerepelt, hogy ebben az időpontban a spanyolországi Barcelonában tesztelnek majd, ám a többség keményen harcol azért, hogy a katalán ring helyett inkább az átalakított belga versenypályán dolgozzanak.

A spa-i pálya vezetője is szorgalmazza a csapatok elképzelését, ugyanis a júliusi tesztprogram sokat segíthetne az idei évben visszatérő Belga Nagydíj népszerűsítésében, illetve kiderülne, miként teljesítenek az új autók az átalakított aszfaltcsíkon.

Bár a FIA egyelőre még nem vette át a pályát, ez csak formalitás lesz, ugyanis az átalakított belga ring minden tekintetben kielégíti a szövetség elvárásait.

A csapatok nem véletlenül kampányolnak a belga pálya mellett, ugyanis azt szeretnék, ha egyre több tesztprogramot rendeznének a versenynaptárban is jelen lévő helyszíneken. Február második felében Bahreinben, míg két héttel a Maláj Nagydíj előtt Sepangban is tesztelhetnek majd a csapatok, mely mindenképpen hasznos lesz a számukra.

A belga ring egyedi karakterisztikája a híres, hírhedt Eau Rouge kanyarral semelyik ringéhez sem hasonlítható, így az ott fellépő igen különleges erőhatásokat csak Spa-ban tudják tesztelni a csapatok.