A Red Bull az élmezőnyt célozza meg

Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing sportigazgatója, Christian Horner bízik benne, hogy a tavalyi sikertelenségek után visszavághatnak, és az idei évben elég erősek lesznek ahhoz, hogy rendszeresen harcba szálljanak az élmenőkkel.
Vágólapra másolva!

A Red Bull ma mutatta be vadonatúj versenyautóját a nagyközönségnek a spanyolországi Barcelonában, ahol azonnal meg is kezdődött az RB3-as tesztelése. Az új autó már teljes egészében a sztártervező, Adrian Newey alkotása, így jogosak a nagy elvárások a 2007-es masinával szemben.

Az osztrák tulajdonban lévő alakulat kimagaslóan teljesített debütáló évében, ám 2006-ban nem hozta a várt eredményeket, és mindössze csak a hetedik helyen végzett a világbajnoki pontversenyben. A vezetőség azonban többet vár az idei évtől, és legalább az ötödik pozícióban szeretne végezni a konstruktőrök versenyében, melyre valljuk be, minden esélyük meg is van.

Az energiaital-gyárosok számos elismert szakembert megszereztek az elmúlt évben, és a Ferrari motorokat Renault egységekre cserélték, valamint új felállással vágnak neki az idei évben.

"Amikor csak lehet, a nagyok között szeretnénk végezni, és többször a dobogóra akarunk kerülni, noha tudjuk, igen kemény ellenfelekkel kell szembenéznünk az idei évben" - mondta Horner az új autó mai bemutatóján Barcelonában. "Számos apróbb, de annál fontosabb változás történt az elmúlt hónapokban, kezdve onnan, hogy Michael visszavonult, Fernando átigazolt, Adrian többé már nem dolgozik a McLarennél, így bízom benne, hogy idén az élmezőnybe kerülhetünk."

A Red Bull szakembere ugyan előrelépésre számít az idei évben, jól tudja, hiba lenne, ha azonnali sikereket várnának. Horner éppen ezért figyelmeztette az embereket, nem szabad túlértékelni a változások szerepét, ugyanis ezek még nem jelentik feltétlenül azt, hogy azonnal sikeres lesz a csapat.

"Ha nem nézünk a dolgok mögé, és csak azt látjuk, hogy Adrian Newey 12 bajnoki címet szerzett, a Renault kétszeres világelső, és mindenki azonos gumikkal megy majd az idei évben, valamint nekünk van az egyik legerősebb felállásunk a mezőnyben, akkor könnyű lenne következtetéseket levonni az idei évvel kapcsolatban" - magyarázta Horner. "Azonban ennél sokkal bonyolultabb a dolog, a Red Bull még a csapatépítési fázisban van, hiszen alig telt el 26 hónap azóta, hogy átvettük a Jaguárt, és ez idő alatt már rengeteget fejlődött a csapat."

"A cég nagyot nőtt, jobb lett az infrastruktúrája, erősödött, számos elismert szakember érkezett a csapathoz, mint például Adrian. Ha végignézünk a vezetőségen, akkor jól láthatjuk, hogy nincsen gyenge pontunk, de időbe telik, míg a dolgok összeérnek, az emberek megismerik egymás munkamódszereit, mellyel hatékonyabbá tehetik a munkát. A legfontosabb az, hogy egyenletes teljesítményt tudjunk nyújtani, és folyamatosan fejlődjünk az év során. Egyben viszont biztos vagyok: sokat fogunk javulni a tavalyi évhez képest. A 2006-os teljesítményünket nagyban visszavetették a kezdeti nehézségek, és Adrian segítségével számos gyenge területet ki tudtunk iktatni, mely miatt az RB2-es nem volt sikeres."

Horner az is elmondta, mivel látták, nincs értelme túl sok energiát beleölni az RB2-es modellbe, már korán leállították annak fejlesztéseit, és teljes erőbedobással a 2007-es autóra próbáltak koncentrálni.

"Már elég korán befejeztük a tavalyi modell továbbfejlesztését, hogy teljes erőnkkel az új autó tervezésére tudjunk koncentrálni, és mivel igen későn dőlt el a motorkérdés, roppant mozgalmas időszakon vagyunk túl, de úgy gondolom, az idei évben folyamatosan fogunk fejlődni. Mindenünk adott a sikerhez, így abszolút optimistán várom az idei évet."