A Honda elégedett az új autó teljesítményével

Vágólapra másolva!
A Honda Racing rangidős technikai igazgatója, Shuhei Nakamoto elmondta, a csapat vezetősége teljes mértékben meg van elégedve az RA107-es kezdeti teljesítményével, miután az új autó tegnap sikeresen teljesített első tesztnapját Barcelonában.
Vágólapra másolva!

A japán alakulat ma tartotta új autója hivatalos bemutatóját Barcelonában, miután Rubens Barrichello szerdán lehetőséget kapott arra, hogy kipróbálja a 2007-es modellt a spanyol ringen.

Nakamoto a mai bemutatón elmondta, a kezdeti adatok elégedettségre adnak okot, és hűen bizonyítják, hogy a közel egy éve folyó fejlesztések jó irányba haladnak.

"Az RA107-es közel tíz hónapos fejlesztés eredménye. Már akkor megkezdtük a tervezését, mikor az RA106-os először pályára gördült" - mondta a szakember. "Elégedettek vagyunk az első teszten gyűjtött adatokkal. Versenyzőink, és mérnökeink pozitív visszajelzései is azt mutatják, jó irányba halad a munka."

A Hondát sem kerülte el a változások szele, és a brackley-i bázisú alakulatnak is szembe kellett néznie a gumiváltás nehézségeivel. Nakamoto azonban elmondta, a Honda remekül vette az akadályokat, és hamar alkalmazkodni tudott a Bridgestone új termékeihez.

"Rengeteget fejlődtünk ezen a területen, ami a főhadiszállásunkon futtatott szimulációs programoknak, illetve a sikeres karácsony előtti tesztprogramunknak köszönhető" - folytatta Nakamoto. "Egy igen intenzív tesztprogram áll előttünk. Keményen dolgozunk majd azon, hogy az első versenyig optimalizálni tudjuk az RA107-es teljesítményét."