A Renault elégedett az új R27-tel

Vágólapra másolva!
A Renault sikeresen teljesítette idei első tesztprogramját, melyet már a 2007-es idényre tervezett és épített autójával kezdett meg. A háromnapos program alatt a csapatnak sikerült kiismernie az R27-et, melyen innovatív megoldások kaptak helyet.
Vágólapra másolva!

Bár a hivatalos bemutató még várat magára, a Renault már a héten pályára vitte vadonatúj autóját, hogy minél előbb megkezdhesse annak tesztelését a spanyolországi Jerezben. A francia gárda komoly előnyben van a többiekkel szemben, ugyanis már az idei év első tesztjét két új autóval kezdhette meg.

A háromnapos tesztprogram során a versenyzők megismerkedtek az új masinával, majd megkezdték annak mélyreható tanulmányozását. Az első nap az R27 beállításainak finomra hangolásával és a rendszerellenőrzéssel telt. Csütörtökön viszont már megkezdődött az igazi munka, melyről Fisichella és újdonsült csapattársa, Kovalainen gondoskodott. Mindketten az új autóval dolgoztak, így a csapat rengeteg információt szerzett a 2007-es modellről, melynek kiértékelésével és elemzésével komoly előrelépést érhetnek el a következő tesztre, mely január 30-án veszi kezdetét Valenciában.

Az eheti tesztprogram utolsó napja zökkenőmentesen zárult Kovalainen számára, aki megfutotta a Renault téli időszakban elért legjobb eredményét Jerezben, ami bíztató a csapat számára. A finn pilóta 113 problémamentes kört abszolvált a spanyol ringen, mellyel az R27 második teljes versenytávját is sikeresen vette.

Fisichella számára ugyan nem volt felhőtlen a tegnapi nap, még sincs elkeseredve. Az olasz versenyző munkáját a váltó szoftverének hibája hátráltatta, így csak délután kezdhette meg programját. Mindezek ellenére a római születésű versenyző sikeresen befejezte az előírt munkát.

"Roppant sikeres tesztprogramot zártunk a héten Jerezben, különösen úgy, hogy ez volt az első tesztünk az új R27-tel" - mondta a tesztcsapat főmérnöke, Christian Silk. "A gyermekbetegségek teljesen normális jelenségek egy új autónál, és azon vagyunk, hogy egyenként orvosoljuk a fellépő problémákat. Komoly segítség számunkra, hogy már azonnal két kasztnival kezdhettünk tesztelni, hiszen több probléma előjött, és többet is dolgozhattunk a beállításokon, mint korábban bármikor az új autóval."

"Továbbá a két teljes versenytáv teljesítése is mutatja, hogy már most nagyon jó a megbízhatóságunk. Éppen ezért köszönet illeti dolgozóinkat, akik Enstone-ban és Viry-ben éjt nappallá téve dolgoztak, hogy elérhessük céljainkat. A csapat nagyon keményen dolgozott a héten, és kezdeti benyomásaink abszolút kielégítők. Versenyzőink kényelmesen érzik magukat az autóban, és mi is elkezdtük kiismernünk az új versenygépet. Minden egyes területen sikerült előrelépést elérnünk az R27-tel. A teljesítményünk, és a csapat szervezete is erősödött. Remekül kezdtük az idei évet."