Alonso örömmel ült be a McLarenbe

Vágólapra másolva!
A McLaren Mercedes a többi csapathoz hasonlóan tegnap befejezte idei tesztprogramját a spanyolországi Jerezben, ahol Fernando Alonsónak lehetősége nyílt arra, hogy még az idén beüljön az MP4/21-es versenygépbe.
Vágólapra másolva!

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso hosszas tárgyalássorozat után végül engedélyt kapott a Renault-tól arra, hogy az idei tesztek zárónapján kipróbálhassa a McLarent. A spanyol pilóta újdonsült csapattársa, Lewis Hamilton mellett munkálkodott a szponzori logóktól megszabadított versenygépével.

Alonso végül kevesebb, mint három tizedmásodperccel maradt csak el márkatársától, és a tesztet a harmadik helyen fejezte be.

"Boldog vagyok, hogy a tervezettnél előbb kipróbálhattam a McLaren Mercedes Forma-1-es versenyautóját, amiért külön köszönetet szeretnék mondani Flavio Briatorénak, és az egész Renault F1 teamnek" - mondta a nap végén a spanyol pilóta. "Már alig várom, hogy megkezdhessem a jövő évet, azonban először is kellemes karácsonyi ünnepeket, és boldog újévet kívánok mindenkinek."

A csapat ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh a következőket mondta a McLaren idei utolsó tesztprogramja után: "A mai nappal befejeződtek az idei tesztek, és úgy érzem, remek hetünk volt Jerezben. A karácsony előtt megrendezett három tesztprogram során az volt a legfontosabb feladatunk, hogy megismerkedjünk a számunkra teljesen új Bridgestone gumikkal."

"Sikerült feltérképeznünk az új termékek karakterisztikáját, illetve azt, miként hozhatjuk ki belőlük a maximumot. Az adatok áttanulmányozása után elvégezzük a szükséges módosításokat az új versenygépen, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a jövő évben" - folytatta a szakember, aki szerint az új felállás meghozhatja a várt sikert.

"Versenyzőink szinte mindent kipróbáltak, amit lehetett: az MP4/22-es modell felfüggesztését, az új aerodinamikai elemeket, valamint a beállításokat. Lewis esetében olyan programot is elvégeztünk, mikor szándékosan forgalomban köröztettük, ezzel egyfajta versenyhelyzetet idézve elő."

Alonso egyébként a csapathoz közel álló források szerint jól megtankolt autóval rótta a köröket, így harmadik pozíciója kimagaslónak mondható, figyelembe véve, hogy most vezette először a McLarent.