Hakkinen egyre közelebb a McLarenhez

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Mika Hakkinen nagy valószínűséggel már ezen a héten megkezdheti a tesztelést egykori csapatával, miután megbízható források szerint szerdán ellátogat a spanyolországi Barcelonába.
Vágólapra másolva!

A finn versenyző az elmúlt hónapokban több alkalommal is járt a McLaren főhadiszállásán, ahol egy intenzív szimulációs program keretén belül megismerkedett a csapat idei versenygépével. Már akkor is felreppentek olyan híresztelések, melyek szerint Hakkinen aktívan részt vesz majd a csapat téli tesztprogramjában. Megbízható források szerint Hakkinen szerdán megérkezik Barcelonába, ám azt egyelőre még nem tudni, milyen szerepkörben.

A kétszeres világbajnok a spanyol médiának adott nyilatkozatában határozottan kijelentette, teljes mértékben elkötelezett a DTM iránt, ami kizárja annak a lehetőségét, hogy a jövő évben teljes állást töltsön be a McLarennél. A finn pilóta azonban hangsúlyozta, minden nemű segítséget készen áll megadni egykori csapatának, ha a vezetőség úgy látja, erre szükség van.

"Nem igaz, hogy teljes állású munkát vállalnék a csapatnál" - mondta Hakkinen a Marca c. lapnak adott interjújában. "Célom az, hogy továbbra is a DTM-ben versenyezzek, de ha a McLaren segítséget kér tőlem, akkor szívesen állok a rendelkezésükre."

A csapat vezetője, Ron Dennis korábban elárulta, nem kizárt, hogy Hakkinen lesz a McLaren tanácsadója a jövőben, hiszen Kimi Raikkönen és Juan Pablo Montoya egyidejű elvesztésével teljesen új felállással kell megkezdeniük a 2007-es évet, ami komoly nehézségek elé állíthatja őket.


"Korábban részt vett egy szimulációs programban, ahol bepillantást nyerhetett abba, miként működik az új autó, és milyen új technológiák ütötték fel a fejüket, mióta elhagyta a Forma-1-et. Bízunk benne, hogy tanácsaival és meglátásaival hozzájárulhat ahhoz, hogy a csapat jobb teljesítményre legyen képes a jövőben."