Hakkinen mégis visszatér a Forma-1-be

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Mika Hakkinen lesz a Johnnie Walker szóvivője, akinek az lesz a legfőbb feladata a jövőben, hogy a szeszesital-gyártó Forma-1-es programjain felhívja a figyelmet az alkoholmentes vezetésre.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy Hakkinen látogatást tett a szezonzáró Brazil Nagydíjon, egyre több pletyka keringett a finn bajnok visszatéréséről. A feltételezéseket az is erősítette, hogy a McLaren ügyvezetője, Martin Whitmarsh korábban elárulta, az egykori bajnok valóban ellátogatott a csapat főhadiszállására, hogy egy szimulációs programot végrehajtson.

Igen ám, de a szakember már akkor hangsúlyozta, csapata nem gondolkodik Hakkinen alkalmazásán, így a finn bajnok biztosan nem lesz Alonso csapattársa a 2007-es idényben. Mika azonban valamelyest mégiscsak visszatér a Forma-1-be, ugyanis szerződést kötött a McLaren főszponzorával, a Johnnei Walkerrel.

"Borzasztó büszke vagyok arra, hogy egy ilyen óriási cég szóvivője lehetek" - mondta Hakkinen. "A motorsportban eltöltött éveim során is mindig azon voltam, hogy azt sugalljam az embereknek, felelősségteljesen vezessenek. Ez a poszt feküdni fog nekem, mert hiszem, hogy még meg lehet változtatni az emberek gondolkodását."