Hakkinen: Schumacher hamarosan visszatér

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Mika Hakkinen szerint nem telik el sok idő, és Schumachert ismét viszontláthatjuk a versenypályán.
Vágólapra másolva!

A DTM-ben szereplő finn sofőr úgy gondolja, német kollégája sem bírja majd sokáig versenyzés nélkül.

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher az Olasz Nagydíjon jelentette be, hogy az év végén visszavonul. A 37 éves versenyző szinte minden rekordot megdöntött, amit csak lehetett, és hét bajnoki címével a Forma-1 legsikeresebb versenyzőjévé vált.

Bár sokan úgy gondolják, a német versenyző a jövőben tanácsadóként lesz jelen a Ferrarinál, egykori kollégája, Mika Hakkinen szerint a hétszeres világbajnok nem bírja majd sokáig, és éveken belül ismét késztetést érez majd a versenyzés iránt. A finn sofőr már csak tudja, hiszen miután a 2001-es idény végén elhagyta a királykategóriát, egy kisebb szünetet követően már a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) láthatták újra rajongói.

"Néhány évet pihentem, miután elhagytam a Forma-1-et, hogy ismét feltöltődjek. Élveztem a semmittevést, illetve azt, hogy a családommal és a barátaimmal lehetek, utazgathatok a nagyvilágban, anélkül, hogy a versenyek miatt különösebb nyomás lenne rajtam" - mondta Hakkinen, aki ellátogatott az idei évadzáró Brazil Nagydíjra. "Aztán egyszer csak elkezdett hiányozni a versenyzés, elkezdett foglalkoztatni az, miként térhetnék vissza, és ekkor kerültem kapcsolatba a DTM szervezőivel."

"Biztos vagyok abban, hogy Schumachert hamarosan ismét versenyezni láthatjuk, hiszen a vérében van a versenyzés. Tisztában vagyunk azzal, hogy jók vagyunk, és ha fizikailag valamint lelkileg felkészültünk, ismét visszatérünk a pályára. A magam példáján tudom, hogy egyszerűen úgy éreztem, nem tudok versenyzés nélkül élni, az életben maradáshoz szükségem van a versenyzésre. Véleményem szerint Michael is vissza fog térni, ám azt nem tudom, hogy melyik kategóriában és mikor. Talán tőle kellene ezt megkérdezni. Szerintem egy nap visszatér."

Egyes források szerint az Audi már fel is kereste Schumachert, hogy a német versenyzőt rekordösszegért a DTM-be csábítsa. A hírek szerint az Audi nem kevesebb, mint tíz millió eurót fizetne a Ferrari világbajnokának, aki még a Le Mans-i versenyen is rajthoz állhatna.