Szuzuka tovább harcol a visszatérésért

Vágólapra másolva!
A Honda tulajdonában lévő szuzukai versenypálya illetékesei mindent megtesznek azért, hogy a 2008-as idényben ismét rendezhessenek Forma-1-es futamot.
Vágólapra másolva!

"A Nemzetközi Automobil Szövetség szerdán utasította vissza kérelmünket, mely arra irányult, hogy a jövő évben is rendezhessünk Forma-1-es versenyt" - mondta a szuzukai pálya kapcsolattartója, Yasuo Sugaya a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

"Mindezek ellenére nem adjuk fel a küzdelmet, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a 2008-as idényben ismét visszakapjuk a verseny rendezésének a jogát."

A Honda tulajdonában lévő versenypálya az idei évben immáron húsz éves évfordulóját ünnepli, ám a jövő évben már nem látogat el a száguldó cirkusz a nyolcast leíró aszfaltcsíkra, ugyanis a Toyota igazgatása alá tartozó Fuji rendezheti meg a 2007-es Japán Nagydíjat.

A szuzukai pálya illetékesei korábban arra számítottak, hogy a szövetség engedélyezni fogja, hogy a jövőben itt kerülhessen megrendezésre a korábban már eliminált Csendes-óceáni Nagydíj.

"Bíztunk benne, hogy megállapodhatunk a szövetséggel, és akár két versenyt is rendezhetünk, de sajnos ez nem így lett" - folytatta Sugaya. "Mindezek ellenére még semmi sincs veszve, ugyanis mindent megteszünk azért, hogy 2008-ban visszatérhessünk a Forma-1-be."

Japán egyébként 1994-ben és 95-ben két versenyt is rendezett, egyet Japán-, egyet pedig Csendes-óceáni Nagydíj néven. Fuji 1966-ban épült, majd 1976-ban már itt rendezték meg a Japán Nagydíjat. 1977-ben viszont történt egy súlyos baleset, melyben emberéletek vesztek, így az azt követő tíz évben nem látogatott el Japánba a Forma-1-es mezőny.