Sauber: Kubica egy szinten van Alonsóval

Vágólapra másolva!
Az egykori csapatvezető, Peter Sauber szerint Robert Kubica már első versenyén is bizonyította, hogy igenis van keresnivalója a Forma-1-ben. A szakember szerint a lengyel sofőr még sokra viheti a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

Kubica már a Hungaroringen, pályafutás első igazi bevetésén is lenyűgözte a közönséget, hiszen a kaotikus időjárási körülmények között megrendezett Magyar Nagydíjon a két pontot érő hetedik helyen végzett - jóllehet a futamot követően kizárták, mert túlságosan könnyű volt az autója.

A Török Nagydíjon is brillírozott, bár ott autója gyengélkedése miatt nem tudott maradandót alkotni. Pályafutása harmadik versenyén, az Olasz Nagydíjon viszont kimagaslóan teljesített. Már a rajtnál megszerezte a harmadik helyet, melyet nem is engedett ki a kezéből, így kelet-európaiként elsőként állhatott fel a dobogóra a Forma-1 történetében.

Sauber úr szerint Kubica legalább olyan nagy tehetség, mint Kimi Raikkönen, vagy Fernando Alonso, így biztos benne, hogy szép jövő áll a lengyel versenyző előtt.

"Az Olasz Nagydíjon már a rajtnál felverekedte magát a hatodikról a harmadik helyre. Ez csak kivételes tehetséggel rendelkező versenyzőknek sikerül, és Kubica kétségkívül az" - mondta Sauber. "Aztán pedig hosszú körökön keresztül tartani tudta a Ferrariban ülő Felipe Massát, és eközben a legkisebb hibát sem vétette. Ez kimagasló teljesítmény."

"Korábban csak másodosztálybeli kategóriákban szerepelhetett, ugyanis nem voltak meg a megfelelő szponzorai. Azonban ha közelebbről megnézzük, akkor láthatjuk, hogy egy kimagasló tehetségről beszélünk. És ez még csak a kezdet. A java még csak most jön. Robertben rengeteg erő lakozik."

Ugyan Kubica helye egyelőre még nem biztos a csapatban, a lengyel sofőr nagy valószínűséggel Nick Heidfeld csapattársaként kezdheti majd meg a 2007-es idényt a BMW Sauber istállónál.