Klien nem bánja, hogy nemet mondott

Vágólapra másolva!
Christian Klien elmondta, nem bánja, hogy nemet mondott a Red Bull ajánlatára, még akkor sem, ha ezzel idő előtt elvesztette állását, és már nem állhat rajthoz a szezon hátralévő versenyein.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a Red Bull Racing leigazolta Mark Webbert a 2007-es idényre, Klien számára nem maradt hely a csapatban a jövő évre.

A gárda vezetősége korábban azzal indokolta az osztrák versenyző év végi menesztését, hogy az idei évben szinte nem volt olyan alkalom, hogy fel tudta volna venni a versenyt csapattársával, David Coultharddal, így nem tudta kellően segíteni a csapat munkáját.

Mindezek ellenére az energiaital-gyárosok továbbra is támogatásukról biztosították az osztrák versenyzőt, ám Klien mégis visszautasította a Red Bull ajánlatát, pedig a csapat segítségével biztosítva lett volna a jövője az amerikai Champ Car szériában.

Úgy tűnik, a gárda megorrolt Klienre, akit azonnali hatállyal elbocsátott. Az osztrák sofőr helyét az utolsó három tengerentúli versenyen a csapat testpilótája, Robert Doornbos veszti majd át, aki David Coulthard csapattársaként fejezi be az idei évet.

Klien azonban nem bánja, hogy nem élt a Red Bull kínálta lehetőséggel, és ismét hangsúlyozta, fontos számára, hogy továbbra is a Forma-1-ben maradjon.

"Természetesen sokkal könnyebb lett volna a helyzetem, ha elfogadom a biztos Champ Car állást a 2007-es idényre" - mondta Klien az Autosport magazinnak adott nyilatkozatában. "Azonban én úgy döntöttem, hogy tovább harcolok a Forma-1-ben maradásért."

Klien úgy érzi, jól döntött, mikor nemet mondott a Red Bullnak, mert véleménye szerint az amerikai szériából már nem lett volna visszaút a Forma-1-be, és nem érzi úgy, hogy karrierje leáldozott volna a királykategóriában.

"Mindent megteszek azért, hogy továbbra is a Forma-1-ben maradhassak, mert hiszek a képességeimben" - mondta. "Még csak huszonhárom éves vagyok, és már majdnem három éves versenyzői tapasztalattal rendelkezem a Forma-1-ben. Stratégiám nem az, hogy csak a következő évet nézem. Számomra az a fontos, hol leszek majd két év múlva a Forma-1-ben? Akkor is még csak huszonöt éves leszek, szóval van még lehetőségem."