Hamiltont lenyűgözte a Forma-1 világa

Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton elárulta, álmában sem gondolta volna, hogy ilyen komoly érdeklődés lesz iránta első Forma-1-es tesztprogramján. A GP2-es széria újdonsült bajnoka a héten megkezdte a munkát a McLarennel az angliai Silverstone-ban.
Vágólapra másolva!

A brit versenyző szerdán teljesítette első igazi tesztprogramját a Forma-1-ben, melyre a McLaren biztosított neki lehetőséget. Hamilton csütörtökön már érdemi munkát is végzett, ám elmondta, megdöbbent, hogy milyen komoly volt az érdeklődés iránta.

"Rengeteg ember volt a paddockban, és ahányszor kiszálltam az autómból, mindig megrohantak az emberek, és autógrammokat kértek" - mondta meglepetten Hamilton. "Soha nem tapasztaltam még ilyet, és nem is számítottam erre. Sajnos azonban nem tudtam mindent aláírni, és mindenkinek megállni, mert rengeteg volt a dolgom. Azonban bízom benne, hogy néhány embernek örömet szerezhettem."

Hamilton azt is elmondta, egyáltalán nem gondolja úgy, hogy készen állna a versenyzésre, ugyanis még rengeteget kell tanulnia. A brit pilóta első alkalommal tesztelt Forma-1-es versenygépet, ám egy-két kicsúszástól eltekintve, remekül teljesített.

"Rengeteg számomra szokatlan dolgok van az autóban" - magyarázta. "Az erő, az autó érzése, a sebesség, a vezérlők, és még sorolhatnám. Jól megy a munka a csapattal, a mérnökökkel, és Pedróval, éppen ezért már alig várom, hogy ismét tesztelhessek a McLarennel. Nem az időkre mentünk, célunk az volt, hogy minél jobban hozzászokjam az autóhoz. Biztos vagyok benne, hogy később már az időeredményekre is figyelni fogunk, de még nagyon kezdeti fázisban vagyok."