Nincs előszerződés Raikkönennel

Vágólapra másolva!
Jean Todt az olasz csapatnál képzeli el a jövőjét, és kizárta annak lehetőségét, hogy másik alakulathoz szerződjön.
Vágólapra másolva!

"Ha itt és most kellene döntenem, akkor mindenképpen maradnék. Most annál az istállónál dolgozhatok, amelyért már kisgyerekként is rajongtam. Jelenleg más lehetőséget nem tudok elképzelni"- nyilatkozta Todt a jövőjét boncolgató kérdésekre reagálva.

Ez nem is csoda, hiszen a hatvanéves francia 1993 óta dolgozik a Ferrarinál, és ráadásul rendkívül eredményesen. Todt az elmúlt bő tizenhárom évben hat konstruktőri- és öt egyéni világbajnoki címet könyvelhetett el. A kiváló mérleg idén még tovább is javulhat, hiszen bár Alonso és a Renault pillanatnyilag mindkét kategóriában vezet, a verseny még nem lefutott.

A hétvégi Olasz Nagydíj egyébként több szempontból nagy jelentőségű lesz majd a vörösök számára. Egyrészt hazai pályán versenyeznek, és egy esetleges jó szerepléssel faraghatnak vb-pontversenybeli hátrányukból. Ezen felül a hétszeres világbajnok Michael Schumacher Monzában fogja bejelenteni jövőbeli terveit, és ekkor a Ferrari jövő évi felállásáról is mindenki pontos képet kaphat majd.

Sokak szerint 2007-től Kimi Raikkönen is csatlakozik az olasz gárdához, sőt a hírek szerint már egy előszerződés is megköttetett a felek közt. Jean Todt ezt azonban cáfolta: "Egyetlen pilótával sem írtunk alá előszerződést, így természetesen Raikkönennel sem"- oszlatta el a tévhiteket a csapatfőnök.

Ettől függetlenül persze a "Jégembernek" becézett finn továbbra is jó eséllyel pályázik arra, hogy 2007-től ő vezesse az egyik Ferrarit. Szeptember 10-én Monzában, az Olasz Nagydíj után viszont már nem kell találgatnia senkinek, hiszen Schumacher jövőbeni terveire és a vörös istálló 2007-es felállására is fény derül.